Herinnering – voorwaarden Delta, Air France en KLM rond de naleving van de Gedragscode voor reisagenten   

In overeenstemming met de artikelen 3 en 4 van IATA Resolutie 824 – Passenger Sales Agency Agreement, vereisen de joint-venturepartners Delta Air Lines, Air France en KLM dat reisagenten zich strikt houden aan hun regels en beginselen bij de distributie van hun respectievelijke producten en diensten. De regels en beginselen die zijn beschreven in de Gedragscode voor reisagenten gelden voor alle reisagenten die Delta, Air France en KLM boeken en documenten van Delta, Air France en KLM uitgeven via online distributiekanalen.*


De deadline voor reisagenten om volledig te voldoen aan de voorwaarden van de JV Gedragscode voor reisagenten was 1 januari 2024. Deze deadline is verlengd naar 31 maart 2024.

Met ingang van 1 april 2024 wordt de toegang tot door Delta verkochte en uitgevoerde vluchten ontzegd aan agenten die niet voldoen aan de voorwaarden. Toegang tot Delta-content kan uitsluitend worden hersteld indien deze agenten de JV Gedragscode voor reisagenten volledig naleven, met inbegrip van maar niet beperkt tot het tonen van tariefopties van de vervoerder overeenkomstig instructies van Delta.

Als aanwijzing voor content van Delta, Air France en KLM zijn reisagenten verplicht om:

  • De naam van het aangekochte tariefproduct te tonen.
  • De belangrijkste attributen en voorwaarden te vermelden.
  • Een volledig transparante prijsuitsplitsing voor aanvullende producten te presenteren.
  • Heldere en transparante communicatie naar de klant te laten zien.

Attentie: Air France en KLM hebben besloten de deadline voor de implementatie van de tariefopties van vervoerders te verlengen tot 1 juli 2024. Voor de reisagenten die niet vóór de hierboven vermelde data voldoen aan de JV Gedragscode voor reisagenten, kunnen Air France en KLM hun autorisatie voor herdistributie van hun producten via META-zoekmachines intrekken en/of de toegang tot content van Air France en KLM ontzeggen.

* Binnen Europa is de Gedragscode voor reisagenten gezamenlijk beleid met onze partner Air France en KLM.
Voor Noord-Amerika klikt u hier voor het AFKLDL-distributiebeleid.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.