Delta opnieuw uitgeroepen tot de Beste Amerikaanse Luchtvaartmaatschappij door The Wall Street Journal voor 2023   

Delta Air Lines werd uitgeroepen tot de Beste Amerikaanse Luchtvaartmaatschappij van 2023 door The Wall Street Journal in de jaarlijkse ranglijst van luchtvaartmaatschappijen die woensdag werd gepubliceerd.  

 De krant volgt zeven statistieken voor negen Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen om deze te rangschikken naar hun prestaties in het aanbieden van betrouwbare, klantgerichte services. Delta’s netwerk werd voor het derde jaar op rij verkozen tot nummer één en behoort daarmee tot de beste zes maatschappijen in de laatste zeven jaar. 

"Veilige, betrouwbare operaties onder leiding van toegewijde mensen – dát is hoe we het vertrouwen van onze klanten elke dag opnieuw verdienen,” aldus Mike Spanos, COO van Delta. "Onze dank gaat uit naar alle 100.000 Delta-werknemers wereldwijd voor het bereiken van de beste prestaties in de sector in 2023.” 

De WSJ rangschikte luchtvaartmaatschappijen aan de hand van objectieve statistieken in sectorprestaties en data van het Amerikaanse Department of Transportation (DOT). Delta bezet de toppositie in het algemeen en in drie van de zeven categorieën, waaronder stipte aankomsten, een laag aantal DOT-klachten in de VS en onvrijwillig afstand doen van een stoel. Delta bezet voorts de tweede positie in verkeerd behandelde bagage en extreme vertragingen.   

Het volledige verhaal en de scorekaart kunnen worden ingezien op de website van  The Wall Street Journal

Bovendien stelde de WSJ vast dat Delta het laagste aantal klachten kende en het percentage vluchtannuleringen reduceerde van bijna 2% tot 1,2% van haar vluchten. 

Delta leverde in december een recordomzet over het vierde kwartaal met het hoogste aantal vakantiereizen in haar geschiedenis. De operationele prestaties waren de beste in haar klasse [met de  hoogste systeembrede voltooiingsfactor en stipte prestaties]. Hoewel deze erkenning de laatste is voor Delta’s prijswinnende bedrijfsvoering, creëren de mensen van Delta voortdurend nieuwe kansen voor andere prijzen, waaronder de  Cirium Platinum Award als meest stipte luchtvaartmaatschappij van Noord-Amerika en de toppositie in het jaarlijkse Business Travel News Airline Survey voor het 13de jaar op rij. 

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.