Meest punctuele luchtvaartmaatschappij van Noord-Amerika: Delta wint Cirium Platinum Award   

Delta tail

Hét bewijs van Delta’s toewijding aan punctualiteit en operationele excellentie: de luchtvaartmaatschappij wint de Cirium Platinum Award voor het derde jaar op rij. Deze award, die wordt uitgereikt aan luchtvaartmaatschappijen die voorbeeldige on-time prestaties laten zien in de uitvoering van complexe operaties – dit alles met beperking van de impact van verstoringen voor passagiers – is mogelijk gemaakt door de zorg en toewijding van de medewerkers van Delta. 

Over de hele linie leverde Delta toonaangevende betrouwbaarheid in het vierde kwartaal van 2023. Delta’s netwerksysteem Completion Factor, de on-time arrival rate (A0) en de on-time departure rate (D0) voor het vierde kwartaal verbeterden alle significant in vergelijking met het vierde kwartaal 2022*. 

Behalve het winnen van de Cirium Platinum Award voert Delta de ranglijst aan als meest punctuele luchtvaartmaatschappij van Noord-Amerika. In 2023 volgde Cirium 1.635.486 Delta-vluchten, waarvan 84,72% op tijd arriveerde, beter dan de 83,63% van vorig jaar.

Delta's on-time prestaties overtreffen daarmee ruimschoots de benchmarks in de sector in Noord-Amerika. Van de meer dan 8 miljoen vluchten die door Cirium werden gevolgd, arriveerde 74,45% op tijd. Delta's on-time aankomstpercentage was 2,47% hoger dan de dichtstbijzijnde Noord-Amerikaanse concurrent.

Bovendien overtrof Delta ook de mondiale benchmarks, met 83,67% on-time aankomsten op bijna 6 miljoen gevolgde vluchten van alle mondiale topaanbieders. Cirium definieert een on-time vlucht als een vlucht die binnen 15 minuten van de geplande aankomst bij de gate arriveert.

Lees het volledige artikel hier.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.