Delta schrapt toegang tot producten en diensten voor niet-geaccrediteerde bureaus   

Als onderdeel van onze voortdurende inspanningen om frauduleuze en onrechtmatige boekingen van Delta-tarieven, alsook andere schendingen van regels, beleid en/of de vervoersovereenkomst te bestrijden, schrapt Delta met ingang van de week van 8 januari 2024 de toegang tot Delta-producten en -diensten voor niet-IATA- en niet-ARC-geaccrediteerde reisbureaus en andere verkopers van reizen (“niet-geaccrediteerde bureaus”) via de Global Distribution Systems (GDS-en) Amadeus, Travelport of Sabre. Deze verandering wordt doorgevoerd om onze passagiers te beschermen en toekomstig misbruik van ticketvoorraad tegen te gaan. 

Bovendien annuleert Delta boekingen zonder ticketuitgifte die worden aangemerkt als frauduleus, onrechtmatig of op andere wijze gemaakt met gebruikmaking van praktijken die worden verboden door regels, beleid of de vervoersovereenkomst van Delta. Waar op dergelijke boekingen ticketuitgifte plaatsvond, zal Delta de tickets niet annuleren, maar handelen overeenkomstig bestaande procedures voor frauduleuze tickets.

Delta is niet in staat proactief contact op te nemen met klanten met een geannuleerde reservering wegens een gebrek aan klantinformatie in de reservering.  Boekingsbureaus ontvangen een Special Service Request (SSR) met een ‘reason code’ in het PNR op het moment van annuleren van de boeking.

Klantenservice  

Klanten met geldige tickets dienen contact op te nemen met het reisbureau dat hen oorspronkelijk van dienst was om eventuele wijzigingen in hun reisroute te laten verzorgen door het bureau dat het ticket uitgeeft. Voor assistentie kunnen handelspartners van Delta contact opnemen met hun gebruikelijke serviceteams.  

Verkrijgen van accreditatie 

Om toegang te krijgen tot producten en diensten van Delta, dient een reisbureau of andere verkoper van reizen te beschikken over een accreditatie bij de Airlines Reporting Corporation (ARC) voor in de VS gevestigde reisagenten of bij de International Air Transport Association (IATA) voor niet in de VS gevestigde agenten.  Reisbureaus en andere reisverkopers kunnen rechtstreeks contact opnemen de ARC of IATA om landspecifieke accreditatie-informatie te verkrijgen.  

We verwijzen u graag naar  Delta’s Distributiebeleid van de vervoerder voor meer informatie.  

Attentie: niets in dit document beperkt de rechten van Delta met betrekking tot bureaus die vallen onder de Agent Reporting Agreement van ARC of de Passenger Sales Agency Agreement van IATA (zoals van toepassing), en Delta behoudt zich deze rechten uitdrukkelijk voor, inclusief, zonder beperking, het recht om de autoriteit van een bureau om Delta-voorraad te boeken en/of Delta-reisdocumenten uit te geven, in te perken.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.