Vrachtvraag stimuleert hervatting vluchten naar Duitsland, het VK en India.   

De vraag naar luchtvracht stimuleert de terugkeer van Delta’s passagiersvervoer vanuit de Verenigde Staten naar Duitsland en het VK, voor het eerst sinds de COVID-19 pandemie de grenzen sloot. Met ingang van 21 mei 2020 zijn er drie keer per week vluchten naar Frankfurt en Londen vanaf Atlanta resp. Detroit. Deze vluchten zijn tevens beschikbaar voor passagiers.

De vlucht naar Frankfurt wordt uitgevoerd met een Airbus A330-300 met 31 ton laadvermogen, terwijl de Boeing 767-300 die naar Heathrow vliegt, beschikt over 26 ton laadvermogen.

Bovendien houdt de samenvoeging van activiteiten op Frankfurt Airport in dat vluchten van Delta tijdelijk worden verplaatst van Terminal 2 naar Terminal 1. Op Londen Heathrow is Delta verhuisd van Terminal 3 naar Terminal 2. Er is een beperkt winkelaanbod op beide luchthavens en alle lounges zijn momenteel gesloten.

 

De Delta-dienst tussen Atlanta en Frankfurt wordt als volgt uitgevoerd:

Vlucht

Vertrek

Aankomst

Frequentie

DL15

Frankfurt om 11:40

Atlanta om 15:40

Woensdag, vrijdag, zondag

DL14

Atlanta om 17:55

Frankfurt om 08:55 (de volgende dag)

Dinsdag, donderdag, zaterdag

 

Delta’s dienst tussen Detroit en Londen Heathrow wordt als volgt uitgevoerd:

Vlucht

Vertrek

Aankomst

Frequentie

DL17

Londen Heathrow om 12:55

Detroit om 16:30

Woensdag, vrijdag, zondag

DL16

Detroit om 18:00

Londen Heathrow om 08:55 (de volgende dag)

Dinsdag, donderdag, zaterdag

 

Delta lanceert tevens geplande cargo-only vluchten tussen New York-JFK en Mumbai, India, deze maand, afhankelijk van goedkeuring door de buitenlandse overheid. 

In de tussentijd heeft Delta, in het voetspoor van de COVID-19 pandemie, een aantal maatregelen getroffen om de veiligheid van haar passagiers aan boord en op luchthavens te waarborgen. Hiertoe behoren:

  • Desinfectie van het toestel vóór elke vlucht
  • Inzet van hypermoderne luchtcirculatiesystemen met HEPA-filters die meer dan 99,999% van virussen tegenhouden
  • Beperking van de toestelcapaciteit om de afstand tussen passagiers aan boord te verzekeren
  • Aanpassing van het boardingproces om meer ruimte te scheppen voor veiliger reizen door alle vluchten van achter naar voren te laten boarden – waarmee het aantal passeermomenten van passagiers wordt gereduceerd
  • Directe uitgifte van voorzieningen aan passagiers indien beschikbaar, inclusief handreinigers
  • De verplichting voor werknemers en passagiers om een gezichtsmasker of passende gezichtsbedekking te dragen tijdens het reizen
 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.