Delta en airBaltic lanceren nieuwe codeshare-samenwerking   

airBaltic tail

Delta Air Lines en de Letse nationale luchtvaartmaatschappij airBaltic kondigden de lancering aan van hun codeshare-partnerschap met ingang van 22 november. Met een ongeëvenaarde vraag naar reizen over de Atlantische Oceaan dit jaar, voegt Delta haar DL*-code toe aan vluchten van airBaltic, waardoor passagiers beschikken over comformatabele aansluitingen en flexibeler boeking- en ticketopties tussen Noord-Amerika en Letland.

“Versterkte partnerschappen vormen een integraal onderdeel van onze langetermijnstrategie om passagiers van Delta overal in de wereld betere verbindingen te bezorgen,” aldus Alain Bellemare, president International bij Delta. “De hechte samenwerking met airBaltic versterkt Delta’s verbinding met deze levendige Europese regio en biedt consumenten in de Baltische Staten ongekende toegang tot bestemmingen verspreid over de Verenigde Staten.”

Deze nieuwe codeshare-overeenkomst stelt Delta in staat haar code toe te voegen aan 20 door airBaltic uitgevoerde vluchten naar de drie belangrijkste steden van deze vervoerder, Riga, Tallinn en Vilnius.

“Dit is een historisch moment voor airBaltic en Letland, nu we ons netwerk over de Atlantische Oceaan kunnen uitbreiden,” aldus Martin Gauss, president en CEO van airBaltic. “De samenwerking met Delta, bekend om haar uitgebreide netwerk en internationale infrastructuur, zorgt voor geweldige mogelijkheden. Dit trekt niet alleen nieuwe passagiers naar airBaltic, maar tilt ook de algehele zichtbaarheid en connectiviteit van de Baltische staten naar een hogere plan.”

De mogelijkheid tot codesharing is vloeit voort uit de Categorie 1-classificatie die de Letse burgerluchtvaartorgansiatie verkreeg van het International Aviation Safety Assessment-programma van de Amerikaanse federale luchtvaartautoriteit (FAA). Ingevolge het IASA-programma, stelt de FAA vast of het toezicht dat een ander land houdt op de luchtvaartmaatschappijen die actief zijn of willen worden in de Verenigde Staten of codesharing wensen met een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, voldoet aan veiligheidsnormen die zijn vastgesteld door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO).

AirBaltic verzorgt meer dan 100 vluchten vanaf Riga, Tallinn, Vilnius en Tampere, en biedt daarmee aansluitingen naar een groot aantal bestemmingen in het routenetwerk van de maatschappij in Europa, het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Kaukasus. Raadpleeg voor een volledig vluchtschema van airBaltic en tickets de website van de onderneming op www.airbaltic.com.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.