Automatische standaardoplossing voor reisbureaus om tickets om te wisselen *  

Delta heeft samen met haar vertrouwde partners bij ATPCO en de GDS’en hard gewerkt aan een automatische standaardoplossing voor reisbureaus om tickets om te wisselen die kwalificeren voor uitzonderingen op grond van een van de uitzonderingsbepalingen wegens de COVID-19 pandemie. 

ATPCO’s Emergency Flexibility Solution maakt het makkelijker voor luchtvaartmaatschappijen om bestaande tariefregels te overschrijven en wijzigingskosten te schrappen. Dit vereenvoudigt de omwisselprocedure voor onze reisbureaupartners, en zorgt daarmee voor meer flexibiliteit voor klanten wanneer zij zover zijn om toekomstige reizen te gaan boeken.

De automatische standaardoplossing in de sector

Deze standaardoplossing zorgt ervoor dat wijzigingskosten voor tickets die kwalificeren voor Delta’s uitzonderingsbepalingen wegens COVID-19, automatisch worden geschrapt. Als de toeslag automatisch wordt geschrapt, hoeft de reisagent geen waivercode meer op het ticket aan te brengen.

Let op: ATPCO’s Emergency Flexibility Solution kan niet meerdere wijzigingen tegelijk automatisch verwerken. Als een klant opvolgende wijzigingen wil aanbrengen aan kwalificerende tickets, dan zal het ticket handmatig moeten worden omgewisseld en zal de waivercode voor wijzigingskosten aan het ticket moeten worden toegevoegd.

Met de extra flexibiliteit die Delta aanbiedt voor de Cabin to Cabin- en Class to Class-uitzonderingen, moeten deze waivercodes ook handmatig worden toegevoegd aan het ticket.

Automatische omwisselingen van niet-verlopen tickets 

Sinds de geautomatiseerde oplossing op 7 juni 2020 live ging, heeft Delta een en ander zorgvuldig getest om te bevestigen dat eventuele omwisselingen van kwalificerende niet-verlopen tickets correct werken in de GDS’en.  Automatische omwisselingen van niet-verlopen ticktes zijn nu beschikbaar in alle GDS’en.  

Automatische omwisselingen van verlopen tickets

Voor kwalificerende verlopen tickets heeft Delta de noodzakelijke stappen genomen om de geldigheid van deze tickets in ons systeem te verlengen, waardoor het mogelijk is deze verlopen tickets met succes om te wisselen in het GDS met gebruikmaking van de automatische standaardoplossing. De GDS’en hebben toegezegd hun databases uit te breiden en de historische prijsstelling twee jaar lang aan te houden om een automatisch omwisselproces voor verlopen tickets mogelijk te maken.  We anticiperen erop dat alle GDS’en de noodzakelijke programmering tegen het eind van het derde kwartaal 2020 hebben voltooid. Totdat alle GDS’en zijn geüpdated kunnen kwalificerende tickets handmatig in het GDS worden omgewisseld.

Als de GDS-updates eenmaal rond zijn, kunnen reisagenten zowel niet-verlopen als verlopen tickets die zijn getroffen door COVID-19, ophalen en omwisselen met gebruikmaking van de automatische standaardoplossing in de sector. 

Neem voor aanvullende informatie contact op met Delta Sales Support of uw GDS Helpdesk.  

* * Deze pagina wordt momenteel vertaald. Komt u later nog eens terug voor de vertaling. Onze excuses voor het ongemak.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.