Delta verwelkomt reizigers terug met meerdere beschermingsniveaus voor veiliger reizen   

Delta zet in op optimale hygiëne, meer ruimte en veiliger service met het doel  passagiers met vertrouwen te laten reizen. Als resultaat van de brede aanpak van de luchtvaartmaatschappij rond de gezondheid en veiligheid van passagiers en werknemers, is het aantal positieve COVID-19 gevallen onder Delta-werknemers wereldwijd bijna vijf keer lager dan het nationale gemiddelde in de VS in mei en gedurende de eerste helft van juni 2020.   

 

PASSAGIERS KUNNEN ALTIJD EN OVERAL REKENEN OP DE VOLGENDE BESCHERMINGSNIVEAUS IN DE GEHELE DELTA-ERVARING:

 

DESINFECTIE VAN TOESTELINTERIEURS VÓÓR VERTREK BIJ 100% VAN DE VLUCHTEN

Elke vlucht. Elke dag. Overal. Dit is de inzet van Delta op het desinfecteren van toestelinterieurs aangezien passagiers ons laten weten dat hygiëne, vóór alles,  de belangrijkste factor is in de overweging om  wel of niet  weer te gaan reizen. We gebruiken twee bewezen desinfectiemethoden: 

  • Gebruik van hoogwaardige elektrostatische spray die zich hecht op oppervlakken en virussen bij contact onmiddellijk doodt. De vernevelingsmethode zorgt ervoor dat zelfs de kleinste hoekjes en gaten van het interieur, zoals de hoeken van bagagevakken boven het hoofd, worden bereikt. Desinfectie door elektrostatische verneveling wordt uitgebreid naar personeelsvertrekken, gates, bagagepunten, loopbruggen en andere gedeelde ruimten.  

  • Afnemen van oppervlakken waar passagiers zich het meeste zorgen over maken, zoals klaptafels, stoelschermen, stoelriemen, armleuningen e.d.  

 

SCHONERE LUCHT AAN BOORD

De lucht aan boord wordt elke twee tot zes minuten gerecirculeerd met verse buitenlucht of met HEPA-filters die meer dan 99,99% van alle deeltjes, waaronder virussen, aan de lucht onttrekken. Deze filters werken op dezelfde wijze als filters die worden gebruikt in operatiekamers, en Delta vervangt ze twee keer zo vaak als wordt aanbevolen door de producent.  

 

GEMAK OM UW HANDEN SCHOON TE HOUDEN

Eén van de eerste zaken die reizigers opmerken bij het betreden van een Delta ruimte op een luchthaven is dat zij altijd op een paar stappen afstand een handdesinfectiepunt aantreffen. Delta reikt ook aan elke passagier desinfectiedoekjes uit of een handgel bij het boarden en als onderdeel van het snackzakje aan boord.  

 

RIJEN VOOR VEILIGE AFSTAND

Van de inchecklobby en bagageafgifte tot en met de gates en loopbruggen, Delta zorgt voor afstandsmarkeringen  om het reizigers makkelijk te maken om op veilige afstand van elkaar te blijven . We boarden voorts 10 passagiers per keer vanaf de achterzijde van het toestel naar voren om het aantal passeermomenten in het gangpad te reduceren.   Bovendien zullen passagiers de transparante schermen bij alle Delta-balies opmerken,  die zowel de passagiers als de werknemers beschermen tijdens hun onderlinge contacten.  

 

DELTA WERKT AAN EXTRA BESCHERMINGSNIVEAUS VOOR DE NABIJE TOEKOMST, WAARONDER:

 

GEZICHTSMASKERS ZIJN VERPLICHT VOOR IEDEREEN

 

Maskerplicht

Delta kent sinds mei een plicht tot het dragen van een gezichtsmasker  voor passagiers en werknemers aangezien medische deskundigen stellen dat het dragen van een masker één van de belangrijkste manieren is waarop passagiers en werknemers kunnen helpen om verspreiding van het virus tijdens de vlucht te voorkomen. Het masker zorgt tevens voor een voortdurend beschermingsniveau op contactpunten tijdens de reis. 

We nemen onze maskerplicht net zo serieus als de niet-onderhandelbare eisen voor passagiers om in hun stoel te blijven zitten tijdens het taxiën of een stoelriem te dragen tijdens het opstijgen. Dit is tevens de reden waarom zij die zich niet houden aan de instructie van een cabinemedewerker of functionaris om een gezichtsmasker te dragen of andere veiligheidsmaatregelen op te volgen toekomstige vluchtprivileges bij Delta riskeren.  

 

ZORGEN VOOR MEER RUIMTE DOOR HET AANTAL MENSEN AAN BOORD TE BEPERKEN

Delta heeft het aantal mensen die stoelen op onze vluchten kunnen boeken beperkt tot  60% in Main Cabin en 50% in First Class, en blokkeert voorts de mogelijkheid om middenstoelen te kiezen. We houden ons aan dit beleid tot en met 30 september, en zullen dit dan opnieuw evalueren. We doen dit allemaal omdat medische deskundigen aanbevelen om ruimte tussen elkaar in acht te nemen in combinatie met het dragen van een masker als een belangrijke stap in het voorkomen van de verspreiding van COVID-19. Tegelijkertijd vertellen reizigers ons dat het in acht nemen van meer ruimte tussen reizigers één van de belangrijkste factoren is in hun overweging om weer te gaan vliegen.  

 

CARE KITS BEZORGEN PASSAGIERS ALLES WAT ZIJ NODIG HEBBEN OM VEILIG TE REIZEN

 

Passagiers die bij Delta willen inchecken zonder een
gezichtsmasker, ontvangen een gratis Care Kit om
te voldoen aan onze maskerplicht en individuele
handdesinfectiegels.
Het setje bevat ook een informatiekaart waarin
de Delta CareStandard beschermingsniveaus worden toegelicht. Bill Lentsch, Chief Customer Experience Officer, zei het volgende over de Care Kits: ​“Uit onze enquête kwam een duidelijke wens voor deze kits naar voren, en we nemen graag actie als we nieuwe trends waarnemen.”" 

Care Kit

WERKNEMERS TESTEN VOORDAT ZIJ NAAR HUN WERK GAAN

Naast temperatuurcontroles van alle werknemers bij aankomst op het werk, heeft Delta  een programma gelanceerd om werknemers op COVID-19 te testen – zowel het actieve virus als antilichamen. We zien dit als een kritische stap in de bescherming van onze werknemers, hun familie, collega’s en passagiers die ons in staat stelt zieke werknemers aan te wijzen, zelfs als zij geen symptomen vertonen. 

 

Raadpleeg de Delta CareStandard beschermingsniveaus voor uzelf aan de hand van video’s en infographics!  

Klik hier: DELTA CARESTANDARDSM

 


NOOIT OPGEVEN 

De Delta CareStandard is de basis voor hygiëne en zorg waarop de toekomstige Delta reiservaring  – een ervaring die het plezier in reizen terugbrengt – wordt gebouwd. Dit verklaart waarom Delta de Global Cleanliness-organisatie heeft opgetuigd. Deze unieke organisatie die wordt geleid door onze vice-president van Global Cleanliness zal voortgaan met het innoveren en verbeteren van de hygiëne zodat Delta’s gewijzigde standaarden net zo hoog, zo niet hoger, blijven naarmate meer mensen weer gaan reizen. Deze nieuwe divisie zet met dezelfde focus en kracht in op data, testen en volgen van hygiëne die zo kenmerkend is voor Delta  als het gaat om het overtreffen van de verwachtingen van passagiers op bijvoorbeeld bagagetracking en punctualiteit. Door deze aanpak ontwikkelt onze nieuwe standaard in hygiëne zich pijlsnel tot het fundament van de Delta-cultuur.  


PASSAGIERS OP DE HOOGTE HOUDEN VAN HYGIËNEMAATREGELEN

Delta werkt hard aan het opbouwen van vertrouwen bij de passagier door ervoor te zorgen dat reizigers zich bewust zijn van wat zij kunnen doen om de verspreiding van virussen te verminderen tijdens het reizen en  de beschermingsniveaus die Delta heeft ingevoerd te bevestigen als zij met ons op reis zijn.  

  • Pre-flight e-mails: Reizigers ontvangen enkele dagen vóór hun vlucht een e-mail met reistips met onder meer een verwijzing naar onze gezichtsmaskerplicht   en links naar informatie over onze Delta CareStandard, zodat zij kunnen weten wat zij kunnen verwachten voordat zij ook maar één stap op de luchthaven hebben gezet.  
  • Fly Delta App herinnering:  Aangezien meer dan 60% van onze passagiers de Fly Delta App gebruiken om in te checken, hebben we een melding geïntroduceerd bij check-in met links naar onze desinfectieprocedure, reisvereisten en zelfs TSA-richtlijnen als passagiers onderweg vragen hebben.  
  • Toesteldesinfectie-meldingen: Passagiers ontvangen een pushbericht  in de Fly Delta App en op de schermen bij de gate op het moment dat hun toestel is gedesinfecteerd en is geslaagd voor de inspectie door onze teams.  
  • Bewegwijzering op de luchthaven  
  • Care Kit informatiekaarten  
  • Aankondigingen bij de gate en aan boord: Gatemedewerkers, piloten en cabinemedewerkers werken samen om belangrijke momenten in de vertrekprocedure mee te delen, zoals het moment dat het toestel is gedesinfecteerd, en om het in acht nemen van ruimte tussen passagiers tijdens het boarden en van boord gaan, aan te moedigen . 

 

 

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.