Delta gaat B777-, MD90- en MD88-toestellen uit de vloot halen, en vereenvoudigt daarmee haar widebody-vloot tijdens COVID-19   

Delta neemt eerder dan gepland afscheid van de MD88’s en MD90’s, nu beide vliegtuigtypen de vloot vanaf juni 2020 zullen verlaten. Het versnelde afscheid van beide toestellen vloeit voort uit de COVID-19 pandemie waarbij we onze capaciteit systeembreed reduceerden. 

Bovendien is Delta voornemens haar 18 widebody Boeing 777’s omstreeks eind 2020 uit de vloot te halen. Het afscheid ondersteunt de strategie van de luchtvaartmaatschappij om haar vloot te vereenvoudigen en te moderniseren en voort te gaan met het inzetten van nieuwere, meer kostenefficiënte toestellen.

Delta blijft vliegen met haar next generation Airbus A350-900’s voor de lange afstand, die 21% minder brandstof per stoel verbruiken dan de 777’s waarvoor ze in de plaats komen.

Sinds het begin van de COVID-19 uitbraak heeft Delta snel gereageerd door vliegtuigen te parkeren en het besluit te nemen vliegtuigen voortijdig uit de vloot te nemen om de operationele complexiteit en kosten te reduceren. Tot op heden heeft de luchtvaartmaatschappij meer dan 650 mainline en regionale toestellen geparkeerd om de capaciteit aan te passen aan de verminderde klantvraag.

Raadpleeg voor nadere details de Delta News Hub.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.