Veelgestelde vragen door reisbureaus over aanpassing boekingsklassen   

VEELGESTELDE VRAGEN DOOR REISBUREAUS
V: Waarom past Delta zijn boekingsklassen aan?

A: Delta past zijn premium cabin-boekingsklassen Domestic en Latijns-Amerika aan als onderdeel van zijn voortdurende inspanning om meer consistente en transparente tariefkeuzemogelijkheden te bieden en het aanbod tevens beter te laten aansluiten bij de joint-venturepartners.

V: Wat verandert er met de Aanpassing boekingsklassen?

A: Delta vereenvoudigt zijn front cabin-configuraties in het hele online netwerk naar C-W-Y, waarbij de ‘C’ cabine wordt gebruikt voor Delta One & Domestic First.  De nieuwe boekingsklassecodes voor Domestic First Class worden JCDIZO.

V: Vanaf wanneer gaat de aanpassing in?

A: Met ingang van 20 oktober 2018 voor passagiers met boeking naar/vanaf/via SEA, voor reizen op of na 1 november 2018.

V: Wat gebeurt er met boekingen die zijn gemaakt vóór de schemawijziging van 20 oktober?

A: De PNR’s die zijn opgesteld vóór de schemawijziging van 20 oktober in de betreffende markten worden omgeboekt naar J, C, D, I, Z of O-klasse, zonder dat nadere actie is vereist.

  • De PNR’s van reisbureaus worden geüpdatet met de nieuwe boekingsklassen en de tickets zouden automatisch opnieuw moeten worden gevalideerd.
  • Delta voegt speciale PNR-documentatie (OSI-berichten) toe aan routes om aan te geven dat een nieuwe validatie heeft plaatsgevonden (bijv.  OSI 1P REVAL COMPLETE).
  • Als het ticket niet automatisch opnieuw wordt uitgegeven, moeten reisbureaus het ticket opnieuw uitgeven volgens de richtlijnen voor normale schemawijzigingen
V: Wanneer kan ik een nieuwe boeking met de nieuwe tarieven maken?

A: Nieuwe boekingen kunnen op elk moment worden ingevoerd nadat onze nieuwe vluchtschema’s en tarieven in het GDS beschikbaar zijn.

V: Wat gebeurt er met een bestaande boeking die nog niet als ticket is uitgegeven, wordt deze correct geprijsd nadat de schemawijziging optreedt?

A: GDS-boekingen die nog niet als ticket zijn uitgegeven op het tijdstip van de schemawijziging, blijven geldig zo lang het ticket is geboekt in de nieuwe boekingsklasse en is uitgegeven binnen de tijdslimiet voor ticketuitgifte.

V: Welke boekingsklassen krijg ik te zien als ik een SEA-boeking maak ná 20 oktober voor vertrek tussen 20 en 31 oktober?

A: Voor vertrek tussen 20 en 31 oktober blijven alle vluchten en boekingsklassen conform de oude structuur (F, P, A, G en R).

V: Hoe ziet mijn PNR eruit na aanpassing van de boekingsklassen en hoe verwerk ik de schemawijziging?

A: Delta voert een schemawijziging uit waarbij de serviceklasse wordt geüpdatet en de oude serviceklasse wordt vervangen door de nieuwe serviceklasse voor de betreffende PNR’s.

  • De PNR’s van reisbureaus worden geüpdatet met de nieuwe boekingsklasse en de tickets zouden automatisch opnieuw moeten worden gevalideerd.
  • Delta voegt speciale PNR-documentatie (OSI-berichten) toe aan reisroutes om aan te geven dat er opnieuw een validatie heeft plaatsgevonden (bijv.  OSI 1P REVAL COMPLETE).
  • Als het ticket niet automatisch opnieuw word gevalideerd, moeten reisbureaus het ticket opnieuw uitgeven conform de richtlijnen voor normale schemawijzigingen
V: Wat betekent dit voor Delta Premium Select?

A: Delta Premium Select is niet betrokken en blijft gebruikmaken van boekingsklassen P, A en G.

V: Wat gebeurt er met special service request-codes (SSR) die ik eerder aan boekingen heb toegevoegd? Bijvoorbeeld een huisdier-SSR of een rolstoel-SSR?

A: Alle SSR-codes die eerder zijn toegevoegd aan uw boekingen blijven geldig gedurende de schemawijziging. 

V: Als ik een EMD heb gekoppeld aan een in de GDS uitgegeven ticket, moet ik dan contact opnemen met Delta om dit opnieuw aan het PNR te koppelen?

A: Nee.  Aangezien het ticket opnieuw wordt gevalideerd, blijft het EMD gekoppeld aan het PNR en zijn geen aanpassingen nodig. 

V: Wat gebeurt er met de vooraf gereserveerde stoel die ik uitkoos voor mijn klant?

A: Alle eerder gekozen stoelen moeten naar dezelfde stoel worden aangepast gedurende de schemawijziging.

GEVOLGEN VOOR PARTNERS
V: Wat is de impact op bestaande partnerboekingen?

A: Alle bestaande partnerboekingen worden verwerkt volgens het gebruikelijke proces zonder dat reisbureaus nadere actie hoeven te nemen. 

V: Heeft dit proces effect op partners voor toekomstige boekingen?

A: Korean Air kent een restrictie op overzichten van tariefklassen, waardoor het niet mogelijk is diverse overzichten naar datumbereik te genereren. Met ingang van 20 oktober zal DL KE*-overzichten in Domestic F cabine op DL in de SEA-markt op nul zetten voor vluchten op of na 1 november om geweigerde verkopen te vermijden. Boekingen die via DL* zijn gedaan of interline boekingen blijven ongemoeid. Verkopen voor First Class op KE* worden hervat wanneer de aanpassing van de boekingsklassen in november naar alle markten wordt uitgebreid. Andere partners kennen deze restrictie niet en zullen geen gevolgen vaststellen.

TARIEFSTRUCTUUR
V: Hoe gaat de nieuwe domestic tariefstructuur eruit zien?

A: Nieuwe domestic tariefstructuur

New Domestic Fare Structure
 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.