Delta breidt de mogelijkheid tot omboeken van reizen die door het coronavirus zijn getroffen uit naar 2 jaar   

Te midden van de voortgaande uitdagingen van de coronavirus pandemie, besteedt Delta uiterste zorg en aandacht aan de evaluatie van ons waiverbeleid en gaan we voort om het onze klanten nóg makkelijker te maken om reizen te annuleren, te wijzigen of om te boeken.

Of klanten nu zijn getroffen door recente schemawijzigingen of extra zekerheid willen hebben over toekomstige reizen, we breiden nu de mogelijkheid om reizen met ons te plannen of om te boeken  uit naar twee jaar – waarmee we klanten van Delta wat extra ademruimte bieden.

Zorg voor onze klanten staat centraal bij alles wat we doen. In deze tijd van snelle veranderingen, weten we dat onze klanten graag zien dat de waarde van hun tickets vastligt en dat tickets gedurende een langere tijd inwisselbaar zijn.

Tickets vervallen gewoonlijk één jaar na aankoop, maar wij schrappen wijzigingskosten en bieden meer flexibiliteit voor reizen tot en met 31 mei 2022, voor klanten die:

  • Al komende reizen in april of mei 2020 hebben geboekt vanaf 3 april 2020.
  • Beschikken over eCredits of geannuleerde vluchten in maart, april of mei 2020.

In de tussentijd kunnen nieuwe tickets die zijn gekocht tussen 1 maart en 31 mei 2020 worden gewijzigd, zonder wijzigingskosten, tot één jaar vanaf de datum van aankoop.

Net zoals onze business aan verandering onderhevig is, weten we dat ook gebeurtenissen in het leven van onze klanten zorgen voor verandering en afstel. Zoals altijd werken we graag op een geval-per-geval basis met onze klanten om de beste manier te vinden om hun zorgen weg te nemen.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.