Delta maakt reizen naar techbeurs CES 2020 duurzaam   

sustainability

Alle klanten van Delta die naar de techbeurs CES 2020 reizen, vliegen CO2-neutraal. De luchtvaartmaatschappij investeert in hernieuwbare en natuurlijke oplossingen om de CO2-uitstoot van haar vluchten naar en vanaf Las Vegas in de week vanaf 6 januari te compenseren, waarmee zij voortbouwt op de langlopende investeringen van de onderneming in duurzaamheid.

De luchtvaartmaatschappij investeert meer dan 100.000 dollar in The International Small Group & Tree Planting Program (TIST), een programma dat zelfvoorzienende boeren in landen als Kenia en Oeganda ondersteunt om de verwoestende effecten van ontbossing, droogte en honger een halt toe te roepen door middel van het planten van bomen en de ontwikkeling van duurzame landbouw. De investering dekt de CO2-uitstoot die is gemoeid met alle Delta-vluchten naar en vanaf Las Vegas tijdens CES 2020.

Delta investeert voorts in bewezen projecten ter compensatie van de CO2-voetafdruk die verband houden met het één jaar durende Global Goal Live van Global Citizen: de Possible Dream campagne die de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (VN) ondersteunt.

Delta’s duurzaamheidsmissie in één oogopslag:

  • Delta is de eerste en enige luchtvaartmaatschappij in de VS die vrijwillig haar broeikasgasuitstoot beperkt tot de niveaus van 2012, zelfs bij 25 procent groei.
  • In 2018 begon Delta met het vervangen van plastic voor eenmalig gebruik aan boord en bespaart daarmee jaarlijks meer dan 136.000 kilo aan plastic afval – meer dan het gewicht van een Boeing 757.
  • Delta investeert 2 miljoen dollar in een studie naar de ontwikkeling van een fabriek die biobrandstof uit bosgrond produceert. De luchtvaartmaatschappij heeft zich voorts verbonden om jaarlijks ca. 37 miljoen liter aan geavanceerde hernieuwbare biobrandstoffen te kopen. Deze hernieuwbare brandstoffen (biokerosine) hebben tot 75% minder uitstootpotentieel dan conventionele vliegtuigbrandstof. 
  • Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die afval uit vliegtuigen hergebruikte en heeft in 10 jaar tijd meer dan 1,4 miljoen kilo aluminium uit afval van boord hergebruikt –  het equivalent van 7 Airbus A350’s. Middelen uit dat programma en hergebruik van olie bij Delta TechOps zijn ingezet om 13 van de 270+ huizen te bouwen die Delta samen met Habitat for Humanity wereldwijd heeft gerealiseerd.
  • In 2018 lanceerde Delta een door werknemers geleide stuurgroep Green Up. Deze stuurgroep richt haar focus op nieuwe manieren waarop Delta het verschil kan maken in milieuduurzaamheid, inclusief innovatieve methoden om onze oude uniforms te upcyclen en om oplossingen te vinden om het afval op onze bedrijfsterreinen te reduceren.

Kijk hier voor meer informatie.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.