Delta’s maskervrijstellingsprocedure Streng voor ieders veiligheid   

Uit medisch onderzoek blijkt dat het dragen van een masker één van de meest effectieve manieren is om het infectierisico van COVID-19 te reduceren. Dit verklaart waarom Delta van passagiers en medewerkers blijft verlangen een mondmasker of gezichtsbescherming te dragen als een consistente beschermingslaag op alle Delta-contactpunten.

Met ingang van 20 juli zijn passagiers die van mening zijn dat zij een onderliggende aandoening hebben die hen ervan weerhoudt een masker te dragen, verplicht een "Clearance-To-Fly" procedure te volgen voordat zij toestemming krijgen om te reizen, voor ieders veiligheid. De virtuele consultatieprocedure, die wordt uitgevoerd door een Delta-medewerker en een onafhankelijke medisch professional, kan wel een uur tijd vragen, reden waarom passagiers die deze zeer uitzonderlijke vrijstelling behoeven, ruim op tijd op de luchthaven zullen moeten arriveren. Delta adviseert reizigers die geen masker hoeven te dragen als gevolg van een gezondheidsprobleem, hun reis desalniettemin te heroverwegen. Deze "Clearance-To-Fly" procedure is vereist voor elke trip.

Begin mei begon Delta met het verplichten van werknemers en passagiers tot het dragen van een mondmasker of gezichtsbescherming op contactpunten van Delta op luchthavens en aan boord van de toestellen. Tot de uitzonderingen die blijven gelden en die geen toestemming vooraf vereisen behoren kinderen die geen gezichtsbescherming kunnen ophouden en alleenreizende minderjarigen.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.