Transformatie Delta-hubs New York City gaat voort   

JFK Airport Lobby

Delta vierde grote mijlpalen in de luchthaveninfrastructuur in 2022, met de opening van fonkelnieuwe terminals op haar hubs in New York-LGA en Los Angeles en zes nieuwe en gemoderniseerde Delta Sky Clubs in de hele wereld. Maar we zijn nog niet klaar en hebben spannend werk voor de boeg in 2023 – alles onderdeel van Delta’s investering van meer dan 12 miljard dollar in luchthavens van kust tot kust en onze commitment om de reiservaring zowel op de grond als in de lucht naar een hoger plan te tillen.  

UITBREIDING EN VERSTERKING OP JOHN F. KENNEDY INTERNATIONAL AIRPORT 

Delta’s laatste uitbreidingsproject ten bedrage van 1,5 miljard dollar op New York-JFK startte nog maar 13 maanden geleden, en de luchtvaartmaatschappij en haar partners – de Port Authority en JFK International Air Terminal – hebben er nog een schepje bovenop gedaan om zowel de lokale als transit-passagiers een nóg betere ervaring te kunnen bieden.  

Met ingang van 14 januari heeft Delta haar activiteiten officieel verplaatst van Terminal 2 en komt alles nu samen in Terminal 4, waarbij 10 nieuwe gates zijn geopend op Concourse A, met moderne, ruime zitgelegenheden en verbeterde toiletruimten en nog meer voorzieningen in het verschiet.  

De gemoderniseerde incheckbalies en bagage-afgifte maken gebruik van de laatste technologie om de efficiency op drukke reistijden te verbeteren, met de volgende aanpassingen:  

  • Delta’s onovertroffen digitale wandscherm met up-to-date gate-informatie.  

  • Selfservice incheckkiosken.  

  • Verbeterde bagage-afgifte.  

En dat is nog lang niet alles. De uitbreiding van Concourse B die naar verwachting aan het begin van de herfst 2023 gereed is, omvat 28 gates die verschillende vliegtuigtypen kunnen bedienen, een groter security checkpoint, verbeterde bagage-afgifte en nieuwe toiletruimten.  

Delta Sky Club-bezoekers kunnen komende zomer uitzien naar een locatie van ruim 1.300 m2 op Concourse A van Terminal 4, met zitplaatsen voor meer dan 200 gasten. Om in de tussentijd passagiers in Concourse A te bedienen, is er nu een Delta Sky Club Express geopend, met beperkte zitgelegenheid en drankuitgifte plus meeneem-opties. Delta’s Club in Concourse B blijft eveneens open. 

JFK wordt ook de eerste luchthaven met een exclusieve Club voor Delta One-passagiers, die naar verwachting begin 2024 haar deuren opent. De eerste Delta One Club wordt gesitueerd naast het belangrijkste security checkpoint in Terminal 4 en is met bijna 3.500 m2 het grootste in het Delta Sky Club-netwerk. Delta One-passagiers die de Club bezoeken kunnen een gepersonaliseerd en hoogstaand serviceniveau verwachten, dat de lounge-ervaring in vele opzichten overtreft. 

OP WEG NAAR VOLTOOIING VAN TERMINAL C OP LGA 

Delta opende vorig jaar juni haar state-of-the-art Terminal C op New York-LGA en is nog volop in de weer om de twee overige concourses tegen eind 2024 te voltooien.  

De eerste vier gates in de derde nieuwe concourse gingen in oktober vorig jaar open, terwijl de eerste vier gates in de vierde en laatste concourse komende herfst opengaan. Nieuwe looppaden die de aankomst- en vertrekhal direct verbinden met de nieuwe concourses gaan al vóór de zomer van 2024 open, waarmee het navigeren over de luchthaven nóg eenvoudiger wordt naarmate de bouw vordert. 

Na voltooiing overspant Terminal C ca. 13.000 m2 met 37 gates aan vier concourses. De verbeterde terminal zal de snelheid en efficiency die reizigers in New York vragen, ten goede komen, met up-to-date technologie, zoals handsfree bagage-afgifte en screening via gezichtsherkenning voor naadloos navigeren over de luchthaven.   

LGA is voorts de thuishaven van de allergrootste Delta Sky Club, met zitgelegenheid voor bijna 600 gasten op een oppervlakte van ruim 3.000 m2 (na voltooiing). The Club omvat een gourmet-keuken, premium bar, twee dinerbuffetten en twee drinkstations; in de toekomst komt daar een het hele jaar geopend, all-weather Sky Deck bij, met weidse uitzichten op de start- en landingsbanen en een tweede premium bar. 

Delta’s unieke tweevoudige hub-positie in New York City stelt de luchtvaartmaatschappij in staat in totaal meer dan 470 dagelijkse vertrekken naar 120 bestemmingen aan te bieden. Komende zomer vliegt de maatschappij haar grootste trans-Atlantische schema ooit vanaf JFK, met meer dan 225 wekelijkse vertrekken naar 32 bestemmingen, waaronder Berlijn, Genève en Londen-Gatwick — allemaal niet-gevlogen routes sinds vóór de pandemie of eerder. 

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.