Delta sluit codeshareovereenkomst met Saudia   

Saudia-Delta handshake

Delta Air Lines sloot een codeshareovereenkomst* met Saudia Airlines, de nationale luchtvaartmaatschappij van Saoedi-Arabië. De overeenkomst bouwt voort op de bestaande interlinerelatie tussen de luchtvaartmaatschappijen en breidt de keuze uit bestemmingen voor klanten van Delta tussen Noord-Amerika en het Arabisch Schiereiland verder uit.. De vervoerders hebben de benodigde codesharingbevoegdheid aangevraagd en zullen beginnen met de verkoop van codeshareroutes zodra alle overheidsgoedkeuringen zijn ontvangen.

De codeshareovereenkomst zorgt voor meer connectiviteit tussen de Verenigde Staten en het Midden-Oosten. Klanten van Delta krijgen toegang tot negen bestemmingen in Saoedi-Arabië en het Midden-Oosten naast  Saudia’s hubs in Jeddah en Riyad. Saudia-passagiers krijgen toegang tot 12 bestemmingen in de VS naast Delta’s hubs op de luchthavens  JFK en LAX. 

Gasten van Delta en Saudia profiteren van verbeterde reiservaringen tussen de respectievelijke bestemmingen van de maatschappijen, waarbij zowel het toerisme als de zakelijke markt wordt bediend. Delta en Saudia zijn beide lid van de SkyTeam-alliantie. Frequent flyers kunnen mijlen blijven sparen en inwisselen bij beide luchtvaartmaatschappijen, terwijl SkyTeam Elite Plus-reizigers het voordeel van SkyPriority-diensten genieten. 

Perry Cantarutti, senior vice-president Alliances, zei: “Saudia’s groeiende hub op Jeddah en haar uitgebreide netwerk bezorgen passagiers van Delta dichterbij méér toegang tot bestemmingen verspreid over een van ‘s werelds belangrijkste economische regio’s. De versterking van ons partnerschap is hét antwoord op de vraag van onze klanten naar meer reisopties tussen de Golf en Noord-Amerika.”

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.