Delta breidt internationale groei in Boston uit met nieuwe non-stopvluchten naar Schotland   

Delta Air Lines voegt een nieuwe internationale route toe vanaf Boston, met een dagelijkse non-stopvlucht van Boston Logan International Airport naar Edinburgh, Schotland, vanaf komende zomer. De route is de achtste non-stop trans-Atlantische bestemming vanuit Boston van Delta en zijn partners tijdens het zomerseizoen van 2019.

“Delta is de nummer 1 vervoerder over de Atlantische Oceaan voor Boston, en we breiden met trots onze dienst naar Edinburgh uit”, zei Roberto Ioriatti, Delta’s Vice President - Trans-Atlantic. “Zakelijke en vrijetijdsreizigers profiteren allemaal van een comfortabele non-stopdienst tussen Boston en Schotland, geleverd met Delta’s ongeëvenaarde betrouwbaarheid en kenmerkende klantenservice.”

Deze nieuwe route is een toevoeging van Delta’s bestaande dienst tussen Boston en het VK, met vluchten naar London-Heathrow, door zowel Delta als joint-venturepartner Virgin Atlantic, alsmede de dienst van Virgin Atlantic naar Manchester.

De vluchten worden vanaf 23 mei volgens het volgende schema uitgevoerd:

Boston Logan International Airport – Edinburgh Airport

  • Vertrek BOS om 22.15 uur
  • Aankomst EDI om 9.25 uur (volgende dag)

Edinburgh Airport – Boston Logan International Airport

  • Vertrek EDI om 10.55 uur
  • Aankomst BOS om 13:02 uur

De Delta-ervaring wordt uitgevoerd met een Boeing 757. Dit toestel is uitgerust met 16 stoelen in Delta One, 44 stoelen in Delta Comfort+ en 108 stoelen in de Main Cabin. Elke stoel biedt toegang tot Wi-Fi, gratis persoonlijke entertainmentschermen in de achterkant van de stoel en stopcontacten, en ook gratis drankjes, snacks en maaltijden.

“Directe luchtverbindingen naar de Verenigde Staten van Amerika zijn belangrijk voor de Schotse economie, dus ik ben zeer blij met de aankondiging van deze dienst tussen Edinburgh en Boston”, zei de Schotse staatssecretaris voor Transport, Infrastructuur en Connectiviteit Michael Matheson. “Dit geeft niet alleen Schotse bedrijven een directe verbinding naar belangrijke Noord-Amerikaanse markten, maar het geeft ook aankomende bezoekers meer mogelijkheden als het gaat om het geweldige toeristische aanbod dat Schotland te bieden heeft. Ik wens Edinburgh Airport en Delta veel succes met deze nieuwe dienst en ik kijk uit naar de start volgend jaar.”

De dienst naar Edinburgh volgt op een recent aangekondigde non-stopdienst van Boston naar Lissabon. En daarbij zal de dienst van Delta naar Dublin, die in 2017 gestart is, vanaf 2019 worden uitgevoerd met een groter 767-300ER-toestel als gevolg van de toenemende vraag.

“Dit is een geweldig spannende tijd voor Delta in Boston, nu we ons netwerk uitbreiden, onze klantervaring uitbreiden en onze aanwezigheid in de gemeenschap verdiepen”, zei Charlie Schewe, Director – New England Sales. “Onze nieuwe dienst naar Edinburgh is weer een stap in het uitbreiden van de directe toegang van Boston tot internationale bestemmingen over de hele wereld.”

Samen met zijn partners verwerkt Delta op piekdagen 118 vertrekkende vluchten uit Boston, een toename van 12 vluchten ten opzichte van 2017 en 32 vluchten extra in vergelijking met 2016. Eerder deze maand vierde Delta zijn 49e en 50enon-stopbestemmingen van Boston naar respectievelijk Las Vegas en Philadelphia – van 32 bestemmingen vanuit Boston in 2016.

Delta zal in 2019 in totaal 16 internationale bestemmingen bedienen vanaf Boston. Aanvullende diensten vanuit Boston die in 2018 zijn gestart omvatten een nieuwe dienst naar Charleston, Las Vegas, New Orleans, Philadelphia en Savanah; extra vluchten naar de belangrijke zakelijke markten Jacksonville, Atlanta, Tampa, Kansas City, Nashville en Pittsburgh; en doorlopende uitbreiding van de vrijetijdsvluchten met een nieuwe zaterdagdienst naar Aruba, als zesde bestemming voor Delta in het Caribisch gebied vanuit Boston. Delta’s partner Virgin Atlantic biedt een dienst aan naar London-Heathrow; partner KLM begint in maart een non-stopdienst naar Amsterdam; en partner Korean Air start een dienst naar Seoul-Incheon in april.

Delta vliegt ook naar Edinburgh vanaf zijn New York-JFK-hub.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.