Delta’s partnerschap met SKY express zorgt voor meer reisopties tussen de VS en de Griekse eilanden   

SKY express plane

Delta Air Lines en de Griekse vervoerder SKY express kondigden een interline-overeenkomst aan die zorgt voor soepele aansluitingen voor reizigers tussen Noord-Amerika en Griekenland. Delta biedt deze zomer een recordaantal vluchten aan tussen de VS en Athene, met diensten vanaf Atlanta, Boston en New York-JFK, dankzij de groeiende populariteit van Griekenland onder Amerikaanse reizigers. 

Met ingang van 19 mei kunnen passagiers van Delta die vanaf Noord-Amerika vliegen, gebruikmaken van één van Delta’s dagelijkse non-stopvluchten naar Athene, om vervolgens over te stappen naar 34 hotspots verspreid over Griekenland en Cyprus, uitgevoerd door SKY express. Tot de beschikbare bestemmingen voor Delta-passagiers met één of twee stops vanaf de Verenigde Staten behoren onder meer de fotogenieke eilanden Mykonos, Kefalonia en Santorini; de gezinsfavorieten Kreta en Corfu, alsook Larnaca in Cyprus.

“Griekenland is deze zomer één van de meeste gezochte bestemmingen voor Amerikaanse reizigers. Aangezien de handel en het toerisme tussen onze landen sterk groeien, biedt Delta’s partnerschap met SKY express onze klanten meer keuzevrijheid als het gaat om het plannen van de perfecte Griekse bestemming,” aldus Perry Cantarutti, Delta’s senior vice-president Alliances. “Passagiers kunnen volstaan met één enkel Delta-ticket en hun bagage vanaf Noord-Amerika inchecken tot aan hun uiteindelijke bestemming, waarmee zij een naadloze service genieten naar een aantal van de mooiste eilanden in het Middellandse Zeegebied.”

Yiannis Lidakis, commercieel directeur van SKY express, zei: "Met één van de jongste vloten en een ongeëvenaard netwerk, stelt onze overeenkomst met Delta reizigers in de gehele VS in de gelegenheid te verbinden met de magische charme van de Griekse eilanden.”

Het partnerschap is een volgende mijlpaal voor Delta in haar aanbod van nóg uitgebreidere netwerkmogelijkheden voor Noord-Amerikaanse klanten en betere verbindingen naar Griekenland. De nieuwe routes complementeren bestemmingen van Delta en SKY express die al beschikbaar zijn via bestaande overeenkomsten met Air France en KLM via Parijs-Charles de Gaulle and Amsterdam Schiphol Airport.

SKY express voert een vloot van moderne, zuinige toestellen, met de A320neo en ATR 72600, die geschikt zijn voor de geografische ligging van de Griekse eilanden.

Klanten die meer informatie wensen en/of vluchten willen boeken tussen de VS en Griekenland, kunnen daarvoor terecht op  nl.delta.com en www.skyexpress.gr

OVER SKY EXPRESS

SKY express, lid van ERA (European Regions Airline Association), is de snelstgroeiende Griekse luchtvaartmaatschappij, die het landschap van de luchtvaart in Europa opnieuw definieert. De maatschappij heeft niet alleen het grootste netwerk in Griekenland (in totaal 34 routes, waaronder vele openbaredienstroutes), maar vliegt nu ook op meerdere bestemmingen in Europa (Griekenland, Cyprus, België, het VK, Frankrijk, Italië, Denemarken, Roemenië Nederland, Estland, Portugal) en groeit gestaag verder. Bovendien sloot de maatschappij belangrijke interline-overeenkomsten met mondiale airlines als Air France, KLM, Qatar Airways, American Airlines, Middle East Airlines, Cyprus Airways, Condor, El Al, Transavia, Air Transat, Royal Jordanian en easyJet. Afgelopen jaar moderniseerde SKY express haar vloot met de aanschaf van de fonkelnieuwe Airbus A320neo (x 6) en ATR 72-600 (x 6), waarmee zij één van de grootste investeringen deed in de mondiale luchtvaart in een ongekend uitdagende tijd. Met deze nieuwe toestellen voert SKY express de jongste en groenste vloot in Griekenland en tevens één van de meest milieuvriendelijke vloten van geheel Europa.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.