Delta uitgeroepen tot ‘Corporate Superhero’   

Hoewel helden in vele soorten en maten bestaan, is het niet erg gebruikelijk dat een wereldwijde luchtvaartmaatschappij tot held wordt uitgeroepen.

Delta is door de Captain Planet Foundation bekroond met de eerste ‘Corporate Superhero Award’ ooit voor haar toewijding aan duurzaamheid, waaronder het upcyclen van uniformen en het verminderen van plastic voor eenmalig gebruik.

NIEUW UNIFORM, GEEN AFVAL
Looptworks computer bag

Delta’s uniform upcycling-programma helpt afval te voorkomen via een samenwerking met het in Atlanta gevestigde Looptworks. De meer dan 1 miljoen oude uniformen, in totaal ruim 158.000 kilo afval, zijn door Looptworks ingezameld in steden binnen het Delta-netwerk en hebben vervolgens een nieuwe bestemming gekregen.

Sommige items zijn gedoneerd aan mensen in nood, opgewaardeerd naar nieuwe producten zoals laptoptassen, of gebruikt als huisisolatie of vulling voor hondenkleden. Meer Informatie.

WEG MET HET RIETJE

Delta verwacht meer dan 136.000 kilo aan plastic afval te kunnen voorkomen per jaar, meer dan het gewicht van twee Boeing 757-toestellen, dankzij de inspanningen om plastic voor eenmalig gebruik te verminderen.

Delta One TUMI-voorzieningensets hebben niet langer een plastic wikkel. De veranderingen volgen op de stap van Delta afgelopen jaar om de plastic verpakkingen van internationaal Main Cabin-bestek te verwijderen en in plaats daarvan in een servet op te rollen.

Plastic roerstaafjes en plastic rietjes worden vervangen door roerstaafjes van bamboe voor koude dranken en roerstaafjes van berkenhout voor warme dranken aan boord en in de Delta Sky Clubs.     Meer informatie.

WAAR KOMT DAT GEZOEM VANDAAN?
Bees

Een andere duurzame innovatie is het houden van bijen in het hoofdkwartier van Delta in Atlanta. Delta is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die bijen gaat houden met ondersteuning van Bee Downtown.

Delta’s honingbijen vliegen tot 5 km op zoek naar nectar, en dragen zo bij aan een duurzaam plantenbestand in Delta's thuisregio en ondersteunen het doel van Delta om een duurzaam, milieuverantwoord bedrijf te zijn. Meer informatie.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.