Vormgeven aan een duurzame luchtvaartmaatschappij   

 

 

 

Waarom Delta’s belofte om de wereld te verbinden begint met zorg ervoor:

Van management tot luchthavenpersoneel, wereldwijd zijn de medewerkers van Delta toegewijd aan de gemeenschappen waarin zij werken en de wereld waarin zij leven.

Delta spant zich in om significante, meetbare resultaten te behalen als onderdeel van haar toonaangevende duurzaamheidsstrategie om CO2-neutrale groei te realiseren, afval te verminderen en klanten en medewerkers te betrekken bij zorg voor het milieu.

Maatschappelijk verantwoord ondernemerschap is een sleutel tot de cultuur van Delta. Een greep uit onze duurzaamheidsinspanningen:

  • Verkleinen van onze CO2-voetafdruk

Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die haar klanten aanbood CO2-compensatie te kopen en is de enige grote luchtvaartmaatschappij die haar CO2-uitstoot vrijwillig begrensde op de niveaus van 2012 door de aankoop van CO2-compensatie.

Klanten die hun reis willen compenseren kunnen op delta.com/co2 hun CO2-uitstoot inschatten en zelf in CO2-compensatieprojecten investeren.

  • Verminderen en hergebruiken van afval

Delta was de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die aluminium blikjes, plastic flessen en bekers, kranten en magazines uit cabines hergebruikt. In tien jaar tijd heeft Delta ruim 1,4 miljoen kilo aluminium – het equivalent van 22 Boeing 747’s – uit afval van boord hergebruikt.

Met fondsen uit het Delta-programma zijn huizen voor families in nood gebouwd in samenwerking met Habitat for Humanity.

Delta lanceerde in mei 2018 haar nieuwe uniform. In plaats van het vormen van een afvalberg, werden de afgedankte uniforms weggegeven aan mensen in nood, hergebruikt of getransformeerd in nieuwe,  ‘upcycled’ producten via Delta’s samenwerking met Looptworks.

Ondertussen gaat Delta verder met de verwijdering van een groot aantal plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik, zoals roerstaafjes, wikkels en rietjes, uit de cabines en de Delta Sky Clubs.

  • Betrekken van werknemers en gemeenschappen

In 2018 stond het duurzaamheidsteam van Delta aan de basis van de oprichting van Green Up, een door werknemers geleide stuurgroep die verspreid over de gehele onderneming duurzaamheidsambassadeurs werft.

In iets meer dan 12 maanden hebben zich meer dan 3.000 werknemers verbonden – onder wie Delta’s CEO Ed Bastian – om invulling te geven aan de duurzaamheidsopdracht binnen hun afdelingen en werkgroepen, en dit aantal blijft groeien.

Kijk hier voor meer informatie over Delta’s betrokkenheid bij duurzaamheid.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.