Zomertips voor passagiers die rolstoeldiensten vragen   

Om haar passagiers met de wereld te kunnen verbinden, streeft Delta ernaar het reizen voor íedereen makkelijker te maken – vooral voor passagiers met een handicap.

 

disabilities

Attentie: Om Delta te helpen de best mogelijke service aan passagiers met een rolstoel te bieden, verzoeken wij u de gewenste rolstoelservice aan te vragen met de juiste SSR-informatie voor ALLE delen van de klantreservering, zelfs als een passagier slechts voor een deel van de reis een rolstoel nodig heeft.

 

  • Voor vragen over het toevoegen van een SSR aan een klantreservering, verzoeken wij u contact op te nemen met uw GDS-helpdesk.
  • Voor hulp bij specifieke SSR-documentatie, verzoeken wij u contact op te nemen met Delta Sales Support.

Het gebruik van rolstoelen van Delta

  • Als passagiers rolstoelen van Delta willen gebruiken om zich op de luchthaven te verplaatsen, dan kunnen zij deze rolstoel in ontvangst nemen bij de ticketbalie tijdens het inchecken of bij de gate voorafgaand aan boarding.
  • Passagiers wordt verzocht om het Wheelchair Handling formulier in te vullen, dat is te vinden op delta.com, waarin zij beschrijven hoe het beste om te gaan met specifieke hulpapparatuur. Het formulier kan op de rolstoel of scootmobiel worden achtergelaten ingeval de passagier niet aanwezig is op het moment dat het apparaat wordt overdragen aan het airport operations team dat het apparaat aan boord brengt.

​Tips bij het Wheelchair Handling formulier

  • Print het formulier uit, en schuif het in een plastic hoesje of lamineer het voor herhaald gebruik.
  • Bevestig het formulier op de zitting of aan de achterzijde van de rolstoel.
  • Leg het gatepersoneel mondeling uit hoe zij het apparaat in neutrale stand zetten, de remmen aan/uitzetten, het apparaat optillen, etc.​​

Na de vlucht

  • In geval van schade aan een hulpapparaat, doen passagiers er goed aan Delta onmiddellijk op de hoogte stellen — voordat zij de luchthaven verlaten. Dit stelt de luchtvaartmaatschappij in staat om zo spoedig mogelijk aan een oplossing te gaan werken. Delta werkt samen met deskundigen die werknemers bijstaan om schade snel vast te stellen en het herstelproces te versnellen.

Voor hulp bij rolstoelboekingen kunt u contact opnemen met Delta Sales Support. Passagiers kunnen contact opnemen met Delta Reserveringen.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.