Hoe hieraan te voldoen en te vliegen: Pre-travel voorwaarden voor COVID-geteste vluchten van Delta   

New York City

 

Delta biedt COVID-geteste vluchten aan tussen de VS en Italië tot en met 30 juni 2021.

Tegen de achtergrond van de meest recente reisvoorwaarden, stelt dit programma zakenreizigers die negatief op corona zijn getest in de VS en bij aankomst in de Italië, in staat Italië zonder quarantaine binnen te komen.

COVID-geteste vluchten van Delta worden uitgevoerd tussen de luchthavens van Atlanta en New York-JFK en Rome-Fiumicino, en tussen New York-JFK en Milaan-Malpensa.

Onze vertrouwde partner Alitalia biedt eveneens COVID-geteste vluchten aan tussen New York-JFK en Rome-Fiumicino International Airport.

Om op Delta’s COVID-geteste vluchten te mogen reizen, moeten passagiers een negatieve COVID-19-test overleggen en aan de volgende voorwaarden voldoen: 

 

REIZEN VANUIT ITALIË NAAR DE VS

Vóór vertrek:

Alle passagiers van 2 jaar en ouder die reizen naar of via de Verenigde Staten zijn verplicht om

 • het bewijs van een negatieve COVID-19-test te overleggen (een NAAT-, PCR-, LAMP- of antigeentest) die binnen 3 dagen vóór hun geplande vertrek is afgenomen,
 • een attest te ondertekenen waarmee zij het negatieve testresultaat bevestigen,
 • zich te houden aan Delta’s Inzet op veiliger reizen en
 • dienen de volgende informatie aan Delta te verstrekken voor eventueel bron- en contactonderzoek: volledige naam, een primair en tweede telefoonnummer, een e-mailadres en een bestemmingsadres.1

Bij aankomst:

Passagiers moeten gereed zijn hun negatieve COVID-19-testresultaat te tonen voordat zij de VS binnenkomen. Aanvullend testen is niet verplicht, hoewel van passagiers een gezondheidsscreening kan worden verlangd. De quarantainevoorwaarden bij aankomst op de bestemming in de VS kunnen verschillen per staat en lokale overheid.

 

REIZEN VANUIT DE VS NAAR ITALIË

Vóór vertrek:

Passagiers die reizen naar of via Italië op een COVID-geteste vlucht van Delta zijn verplicht om

 • het bewijs van een negatieve COVID-19 (PCR-) test te overleggen die is afgenomen binnen 3 dagen vóór hun geplande vertrek, en
 • een sneltest te ondergaan, zonder extra kosten voorafgaand aan hun vertrek, en
 • een digitaal Passenger Locator Form en aanvullende eigen verklaringen in te vullen vóór het boarden.2

Het bewijs van COVID-19-vaccinatie vrijwaart passagiers niet van testvereisten of van Delta’s mondmaskerplicht

Bij aankomst:

Passagiers worden naar een sneltestlocatie geleid voor

 • een temperatuurmeting en
 • een COVID-19 antigeensneltest.

Bij ontvangst van een negatief testresultaat, zijn passagiers vrij om Italië binnen te komen zonder de noodzaak van quarantaine.

 

NEEM DE TIJD

 • Passagiers dienen 4,5 uur vóór vertrek op de luchthaven te arriveren bij vertrek vanaf ATL, JFK en MXP, en 4 uur vanaf FCO.
 • Reizigers dienen uiterlijk één uur vóór boarding bij de gate te zijn.
 • Boarding begint 50 minuten vóór de geplande vertrektijd.

 

Aangezien de reisvoorwaarden regelmatig wijzigen, verzoeken wij uDelta’s Travel Requirements Guide op delta.com te raadplegen voor de laatste richtlijnen.

Voor aanvullende informatie, waaronder testkosten, testlocaties en links naar de vereiste aanvraagformulieren, verwijzen we u graag naar Delta’s Travel Planning Center / Covid-geteste vluchten Italië op delta.com.

 

______________________________________________________________________________________________

1 Delta verzamelt informatie namens de CDC’s (Centers for Disease Control and Prevention) in samenwerking met de U.S. Customs and Border Protection (CPB) ter ondersteuning van de COVID-19 controle-inspanningen door contactinformatie van internationale passagiers beschikbaar te stellen aan lokale gezondheidsautoriteiten, met het oog op bron- en contactonderzoek, effecten voor de volksgezondheid en informatievoorziening over preventieve acties. Dienovereenkomstig deelt Delta deze informatie met de CDC’s via de CBP met gebruikmaking van de gevestigde kanalen van het Advance Passenger Information System (APIS). We bewaren deze informatie niet langer in onze systemen dan noodzakelijk is om te voldoen aan de bron- en contactdoelstellingen, of zoals is vereist door de CBP. Raadpleeg Delta's Privacybeleid voor nadere details.  Ga voor meer informatie naar www.CDC.gov of www.CBP.gov of raadpleeg CBP’s Privacy Impact Assessment voor het Advance Passenger Information System.

 

2 Let erop dat passagiers verplicht zijn zich vooraf te registreren en vóór het boarden een digitaal Passenger Locator Form moeten invullen. Dit komt bovenop het invullen van twee eigen verklaringen die verkrijgbaar zijn via een Delta-functionaris ter invulling vóór het boarden. Raadpleeg het onderdeel ’Italië - Forms or Applications’ op onze pagina Reisvoorwaarden voor nadere details en links naar deze formulieren.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.