Delta zet in op verlenging COVID-vrije vlucht Rome – Atlanta   

Delta’s COVID-vrije reisroute tussen Atlanta en Rome-Fiumicino, die op 20 december 2020 van start ging, vrijwaart klanten met essentiële reisnoodzaak van quarantaine bij aankomst in Italië.

Voor meer keuze bieden Delta en haar partner Alitalia codesharing aan op speciale COVID-geteste vluchten van Alitalia tussen Rome en New York-JFK alsook op de Atlanta-vlucht van Delta.

Delta wil haar COVID-geteste vluchten ook na de pilotfase voortzetten en heeft de betrokken Italiaanse autoriteiten om toestemming gevraagd om de quarantainevrije route tot in de zomer te verlengen. De verlenging van de quarantainevrijstelling na 5 maart is afhankelijk van overheidsgoedkeuring.

Wie kunnen er naar Italië vliegen op COVID-geteste Delta-vluchten?

Amerikaanse staatsburgers die toestemming hebben om op essentiële gronden naar Italië te vliegen, zoals werk, gezondheid en studie, alsook ingezetenen van de Europese Unie en Italië.

Hoe ziet het testprotocol eruit?

Om mee te vliegen op COVID-geteste Delta-vluchten tussen Atlanta en Rome, dienen passagiers negatief op COVID-19 te testen door middel van:

  • Een COVID PCR-test (Polymerase Chain Reaction) die 72 uur vóór vertrek is afgenomen
  • Een sneltest die plaatsvindt op de luchthaven in Atlanta, vóór het boarden
  • Een sneltest bij aankomst in Rome-Fiumicino
  • Een sneltest op Rome-Fiumicino vóór vertrek naar de Verenigde Staten
 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.