Nieuwe Delta-tool helpt klanten om goedgekeurde COVID-19-testlocaties te vinden   

In reactie op een nieuwe verordening van de CDC’s (Centers for Disease Control) helpt Delta klanten in de hele wereld om vóór hun reis naar de V.S. goedgekeurde COVID-19-tests te verkrijgen. Met ingang van 26 januari 2021 zijn alle klanten ouder dan twee jaar die naar of via de V.S. vliegen vanaf elke locatie buiten de V.S. verplicht een negatieve testuitslag te overleggen van een virustest die binnen drie dagen vóór vertrek is afgenomen.

Delta heeft een speciaal COVID-19-testlocatie-overzicht beschikbaar gesteld op delta.com, dat testlocaties in ons internationale netwerk aanwijst die een of meer van de goedgekeurde tests aanbieden. Klanten kunnen voorts een van de volgende tests van een laboratorium of testaanbieder gebruiken: een moleculaire test, nucleïnezuur-amplificatietest (NAAT), RT-PCR-test, LAMP-test, of antigeentest. Antilichaamtests worden niet geaccepteerd. Voor degenen op aansluitende vluchten naar de V.S. moet de test binnen drie dagen vóór de eerste vlucht zijn afgenomen en de overstaptijd mag niet meer dan 24 uur zijn. 

Alle reizigers dienen voorts een attest te ondertekenen waarmee zij bevestigen dat zij een negatieve testuitslag hebben ontvangen vóór hun vlucht. Klanten wordt aanbevolen dit alles vooraf te regelen en het ondertekende document mee te nemen naar de luchthaven, hoewel er bij de incheckbalie wel kopieën verkrijgbaar zijn. Eenieder die geen negatieve testuitslag kan overleggen of aan specifieke uitzonderingscriteria voldoet (zoals een recent herstel van COVID-19 dat wordt bevestigd door een brief van een zorgverlener of gezondheidsfunctionaris waarin staat dat deze persoon weer mag reizen) wordt de toegang aan boord geweigerd. Delta’s gezondheidsverklaring (Health Acknowledgment) die klanten verplicht ten minste 14 dagen te wachten na ontvangst van een positieve testuitslag voordat zij weer kunnen gaan reizen, blijft onverminderd van toepassing.  

Alle klanten die met Delta vliegen, blijven verplicht zich te houden aan de toegangsvereisten voor internationale reizen en worden geadviseerd om deze vóór vertrek te controleren. Delta  schrapt het tariefverschil voor klanten die een internationaal ticket dat is gekocht op of vóór 12 januari, om te boeken, indien het ticket oorspronkelijk stond gepland tot en met 16 februari. Klanten moeten hun reis omboeken met aanvang op of vóór 1 februari.

Voor meer informatie over de CDC-verordening klikt u hier

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.