Delta en Los Angeles World Airports onthullen de eerste fase van de Delta Sky Way op LAX   

Inchecken op LAX

Delta Air Lines en Los Angeles World Airports vierden de oplevering van de eerste fase van de Delta Sky Way op LAX – een gezamenlijke investering van 2,3 miljard dollar (inclusief directe investeringen van zowel LAWA als Delta) om één van de belangrijkste mondiale hubs van de luchtvaartmaatschappij in een nieuwe jas te steken. De eerste fase van dit meerjarige moderniseringproject behelst de lancering van Delta’s tienjaarsinvestering van 12 miljard dollar in luchthavenhubs van kust tot kust, onderdeel van de inzet van de luchtvaartmaatschappij om de reiservaring in de lucht en op de grond te hervormen.

Delta-CEO Ed Bastian, burgemeester van Los Angeles Eric Garcetti en andere publieke functionarissen van de stad Los Angeles en LAWA vierden deze mijlpaal met de ceremoniële opening van de nieuwe terminal door middel van het doorknippen van een lint afgelopen dinsdag. 

“Ruim tien jaar geleden hebben we ons ertoe verbonden de eerste luchtvaartmaatschappij van Los Angeles te worden. Vandaag vieren we een geweldige mijlpaal in de realisatie van het gedroomde Delta Sky Way-project. In samenwerking met LAWA en de gemeente Los Angeles hebben we een moderne, eigentijdse terminal gebouwd die reizen via LAX tot een naadloze en excellente ervaring maakt," aldus Bastian. "De opening van deze terminal is slechts één voorbeeld van onze vele investeringen in kritische infrastructuur die in totaal meer dan 12 miljard dollar door het hele land omvat. Van kust tot kust zullen passagiers kiezen voor Delta dat vooropgaat in innovatie om de luchthavens van de toekomst te bouwen.”

Als grootste mondiale en snelstgroeiende vervoerder op LAX maakt Delta al jaren werk van het moderniseren en verbeteren van de klantervaring op haar hub aan de westkust. Op 20 april verwelkomt Delta haar passagiers voor het eerst in de gecentraliseerde inchecklobby, het vernieuwde security checkpoint en de bagage-afgifte, en zorgt daarmee voor een efficiëntere en naadloze ervaring vanaf het moment van aankomst. 

De gecombineerde inchecklobby telt 32 selfservicekiosken en 46 incheckbalies om reizigers bij binnenkomst van dienst te zijn.

“LAX vormt een centrale pijler van onze economisch kracht en ons vermogen om zo sterk uit de pandemie overeind te veren, heeft alles van doen met de directe investeringen die we hebben gedaan om haar volle potentieel te realiseren,” aldus Garcetti. “Deze terminal is slechts de meest recente mijlpaal in onze inspanning om deze luchthaven een volledig ander aanzien te geven — onderdeel van een lange lijst van onlangs voltooide projecten die de passagierservaring verbeteren en LAX tot één van de beste luchthavens in de wereld maken.”

Bij voltooiing van het Delta Sky Way-project op LAX in 2023, vormen de terminals 2 and 3 een gecombineerd, 100.000 m2 groot, hypermodern complex met 27 gates, waar reizigers eenvoudig hun weg kunnen vinden, waarbij tevens terminals 2 en 3 aansluiten op de Tom Bradley International Terminal (Terminal B), waardoor snelle verbindingen naar Delta en door partners van Delta uitgevoerde vluchten mogelijk zijn.

In de inchecklobby en het bagagecentrum biedt een digitaal scherm van zo’n 75 meter dat de gehele achterwand van de terminal bestrijkt, vluchtinformatie in zowel het Engels als Spaans, alsook Sky Club- en gate-informatie.

TSA OP LAX

Dankzij het partnerschap van Delta met de TSA (Transportation Security Administration), kunnen kwalificerende passagiers die vertrekken van LAX gebruikmaken van de meest recente gezichtsherkenningstechnologie om hun bagage volledig contactloos te laten controleren door middel van het gebruik van hun digitale identiteit (samengesteld uit het SkyMiles-lidmaatschapsnummer, het paspoortnummer en het Known Traveler Number van een passagier).

Bij de officiële opening van de terminal op 20 april zullen er zeven securityrijen geopend zijn, terwijl alle 14 checkpoints aan het eind van de zomer volledig operationeel zullen zijn.

Behalve de centrale terminal opent in april ook een volledig gerenoveerde Delta Sky Club haar deuren voor passagiers, en is daarmee een van de grootste in het Delta-systeem wereldwijd. De club biedt ca. 9.000 m2 ruimte, met een indoor/outdoor dubbele bar, een het hele jaar geopend outdoor Sky Deck, eersteklas doucheruimtes en veel meer om passagiers in staat te stellen vóór, tijdens of na hun reis te ontspannen en op te laden. 

Ter ondersteuning van Delta’s bredere inzet op duurzaamheid bevat de nieuwe terminal elementen die zijn ontworpen om te voldoen aan CalGreen 2016, waaronder: 

  • Waterbesparende kranen  

  • Recycling van bijna 75% van alle bouwafval 

  • Materialen met lage emissie voor binnenruimten om de binnenluchtkwaliteit op peil te houden 

  • Een “koel dak” om het hitte-eilandeffect te reduceren en het energiegebruik van de air conditioning te maximaliseren 

Op de eerste etage van het hoofdgebouw zijn zes bagagebanden operationeel, die passagiers alle ruimte bieden om bij aankomst hun bagage op te halen. 

Bagage op LAX

Delta biedt 140 dagelijkse vluchten naar 54 bestemmingen wereldwijd vanaf Los Angeles, waaronder bestemmingen als Hawaii en de Mexicaanse stranden alsook naar 18 van de 20 belangrijkste markten voor LA-reizigers. 

“De modernisering van de terminals 2 en 3 is een uitmuntend voorbeeld van de wijze waarop Los Angeles International Airport haar faciliteiten transformeert en innovatieve oplossingen omarmt om de reis van de passagier efficiënter, veiliger en plezieriger te maken,” aldus Justin Erbacci, Chief Executive Officer van LAWA. “We zijn zeer enthousiast over deze recente samenwerking met Delta Air Lines, waardoor passagiers een verbazingwekkende nieuwe toegang tot terminals 2 en 3 verkrijgen.” 

Zo’n tien jaar geleden deed Delta de toezegging om LA’s eerste, belangrijkste luchtvaartmaatschappij te worden, en zij werd heel snel de snelstgroeiende luchtvaartmaatschappij van deze luchthaven. LAX blijft dienen als één van Delta’s belangrijkste hubs aan de kust. Op dit moment voert de luchtvaartmaatschappij 140 dagelijkse vluchten uit naar 53 bestemmingen wereldwijd, waaronder bestemmingen als Hawaii en de Mexicaanse stranden alsook naar 18 van de 20 belangrijkste markten voor LA-reizigers. 

De diepgewortelde aanwezigheid van de luchtvaartmaatschappij in de gemeenschap van Los Angeles wordt geïllustreerd door haar 4.000 in Los Angeles woonachtige werknemers. Delta is de officiële vervoerder van de LA Kings en de Los Angeles Lakers en zorgt voorts voor financiering en ondersteuning van meer dan een dozijn non-profitorganisaties verspreid over Californië, zoals het Children's Hospital Los Angeles, het Covenant House of California, Junior Achievement of Southern California, KIPP LA Schools, Los Angeles Pride, Toys for Tots Los Angeles, het United Negro College Fund (UNCF) en de Urban League. 

Delta blijft haar visie op de toekomst van reizen verder ontwikkelen, met de bouw van luchthavens van de toekomst die comfort bieden, eenvoudig je weg laten vinden en deel uitmaken van een probleemloze reis, in staat om nieuwe innovatieve ervaringen te omarmen en te ondersteunen naarmate de technologie evolueert.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.