Delta en Amadeus Werken aan Technologie om Afzonderlijke eTickets voor kinderen te Verstrekken   

Vanaf 31 mei 2022 hebben reisagenten die gebruikmaken van Amadeus de mogelijkheid om afzonderlijke eTickets voor kinderen te verstrekken voor binnenlandse en buitenlandse reizen.  

Momenteel hebben reisagenten die van Amadeus gebruikmaken niet de mogelijkheid om afzonderlijke eTickets voor baby’s en kleine kinderen te verstrekken bij binnenlandse reizen; Echter, Delta en Amadeus werken samen aan een technologie, die beschikbaar is vanaf 31 mei, waarmee reisagenten die gebruikmaken van Amadeus een afzonderlijke eTicket voor baby’s en kleine kinderen kunnen verstrekken bij binnenlandse reizen. Stapsgewijze instructies voor de procedures die reisagenten die gebruikmaken van Amadeus moeten doorlopen om een afzonderlijke infant eTicket te verstrekken kunnen gevonden worden op  Service Hub.

Amadeus Help Desk

Amadeus gebruikers kunnen contact opnemen met hun Amadeus Help Desk voor vragen over de procedures om een afzonderlijke eTicket voor kinderen te verstrekken.

Overige Vragen

Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met Global Sales Support of  Delta Reserveringen .

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.