Maand van de Aarde: De bijdrage van Delta aan een duurzame toekomst   

Delta plane flying

Earth Day - Dag van de Aarde - is wereldwijd hét moment voor iedereen om na te denken over hoe we ons verantwoordelijker kunnen gedragen en door innovatie een duurzamere toekomst kunnen realiseren. Bij Delta is dat niet iets wat we maar één dag doen – het is een mindset.

Er is voor ons geen verschil tussen de wereld zien en haar redden. Dit verklaart waarom we investeerden in kleine stappen – zoals de reductie van afval en plastic voor eenmalig gebruik aan boord van onze vluchten – en grotere verplichtingen zoals onze partnerschappen met  Gevo en Airbus.

“Een duurzame toekomst begint met een duurzamere mindset,” zei Pam Fletcher, Chief Sustainability Officer van Delta. “Dit betekent dat we bij elke beslissing de impact op onze planeet meewegen.”

EEN ECOBEWUSTE IN-FLIGHT ERVARING

Sinds april werken wij samen met wereldverbeteraar en diergedragsdeskundige dr. Jane Goodall aan een nieuwe ‘Top Picks’-serie op Delta Studio die eer bewijst aan ons gedeelde thuis en haar vele natuurwonderen.

De serie viert het wonder en de schoonheid van planeet Aarde met dieren in het wild en op het milieu geïnspireerde verhalen als “Jane Goodall: The Hope,” “Planet Earth II,” “Finding Nemo” en “Before the Flood”.

Als u vliegt op geselecteerde routes van 1500 km of meer in Delta One of First Class, kunt u voorts genieten van een nieuw aanbod van vegetarische maaltijden met overheerlijke gerechten die zijn samengesteld uit producten van Impossible Foods, Black Sheep Foods en lokaal geproduceerde groenten.

In 2018 verwijderden wij talloze plastic items voor eenmalig gebruik aan boord, zoals roerstaafjes, verpakkingen en rietjes. Deze inspanning heeft dit jaar een vervolg gekregen met de introductie van bamboe bestek bij verpakte maaltijden in First Class en op geselecteerde internationale vluchten. Later dit jaar ontvangen ook alle internationale Main Cabin-passagiers nieuw serviesgoed dat is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, bamboe bestek en een papieren placemat. Met deze aanpassingen wordt het jaarlijks plasticverbruik met bijna  2 miljoen kilo gereduceerd.

Bij de maaltijd of een snack serveert Delta twee nieuwe wijnen in aluminium blikverpakking van Imagery Estate Winery, een premium Sonoma-wijnhuis dat wordt geleid door de prijswinnende wijnmaker Jamie Benziger. In 2019 werd Benziger uitgeroepen tot de Best Winemaker tijdens de internationale Women’s Wine Competition en opgenomen in de lijst van Wine Enthusiast’s Top 40 Under 40.

Delta gaat de cabernet sauvignon en chardonnay van Imagery aan boord serveren, om te beginnen op geselecteerde vluchten van kust naar kust deze maand en breidt dit uit naar alle binnenlandse vluchten later dit jaar. De aluminiumverpakking van de wijn reduceert het jaarlijks plasticverbruik met ruim 100 ton. De wijnen van Imagery worden duurzaam geproduceerd en zijn gecertificeerd door de California Sustainable Winegrowing Alliance.

Delta One-passagiers kunnen voorts uitzien naar de nieuwe toilettasjes die zijn ontwikkeld door de makers van Someone Somewhere, een gecertificeerd B Corp-bedrijf dat het traditionele handwerk combineert met innovatieve producten, dit alles met behoud van ambachtelijke tradities. De tasjes reduceren het jaarlijks plasticverbruik van Delta met ca. 40 ton door het elimineren van vijf plastic items voor eenmalig gebruik, zoals ritsen en verpakking.

Bovendien is het zachte, comfortabele en premium beddengoed voor Delta One-passagiers nu gemaakt van meer dan 100 gerecyclede plastic flessen per set, waarmee jaarlijks in totaal 25 miljoen flessen worden hergebruikt. De luchtvaartmaatschappij behoort tot een van de eerste maatschappijen die 100% recycled polyester (rPET) beddengoed gebruiken en – in combinatie met de nieuwe, herbruikbare verpakking – wordt het plastic voor eenmalig gebruik op jaarbasis met ca. 120 ton gereduceerd.

EEN ZUINIGER VLOOT

Delta verwacht dit jaar 26 ‘state-of-the-art’ A321neo-vliegtuigen aan haar vloot toe te voegen, op een totaal van 155 aankooporders tot en met 2027. Aangedreven door Pratt & Whitney GTF™-motoren is de A321neo 20% zuiniger in brandstofverbruik dan de huidige A321ceo’s van Delta.

We zetten voorts belangrijke stappen op weg naar onze doelstelling om tegen eind 2030 10% van onze vluchten uit te voeren met duurzame vliegtuigbrandstof, dankzij de ondertekening van een overeenkomst met SAF-producent Gevo, waarmee de beschikbaarheid van deze alternatieve brandstof significant toeneemt. Met de overeenkomst verwacht Delta gedurende zeven jaar jaarlijks ca. 285 miljoen liter SAF te ontvangen, te beginnen vanaf medio 2026.

Verder kijkend dan de conventionele luchtvaart, hebben we een samenwerkingsovereenkomst met Airbus gesloten om de ontwikkeling van een door waterstof aangedreven vliegtuig en het vereiste ecosysteem daarvoor door toonaangevende research te versnellen.

BELANGRIJKE PARTNERSCHAPPEN

Eén van Delta’s op duurzaamheid gerichte partnerschappen is onze investering via de pensioenregeling van Delta in TPG Rise Climate, een multi-miljard investeringsfonds dat zich focust op het ondersteunen van grootschalige klimaatoplossingen. Het fonds werd in 2021 gelanceerd door TPG, de mondiale alternatieve vermogensbeheerder. TPG Rise Climate richt zich op duurzame oplossingen in schone energie, klimaatneutraal vervoer, vergroenende industrie en landbouw & natuurlijke oplossingen.

Eind vorig jaar sloot Delta aan bij twee belangrijke coalities. De First Movers Coalition is een publiek-privaat partnerschap en platform dat is opgezet om de ontwikkeling van baanbrekende technologieën en brandstoffen te versnellen en op te schalen, met het doel sectoren die worstelen met reductie, zoals de luchtvaart, te helpen hun broeikasuitstoot terug te dringen.

De Aviation Climate Taskforce is een nieuwe non-profitorganisatie die is opgericht om de uitdaging van het elimineren van koolstofemissies in de luchtvaart aan te pakken, met het doel doorbraken in koolstofreducerende technologieën met 10 jaar of meer te versnellen.

Ook onze werknemers bevorderen duurzaamheidsacties in hun woon- en werkomgeving door middel van 16 vrijwilligersevents overal in de VS met onze milieupartners zoals het Jane Goodall Institute, Trees Atlanta, Speak for the Trees, Reforest India en de Captain Planet Foundation.

Om meer te weten te komen over Delta’s voortdurende inspanningen op weg naar een meer duurzame toekomst verwijzen we graag naar het onderdeel Duurzaamheid op de Delta News Hub.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.