Delta verwacht weergerelateerde vluchtannuleringen ondanks wijzigingen in de uitrol van 5G   

Delta houdt rekening met de mogelijkheid van weergerelateerde vluchtannuleringen die worden veroorzaakt door de uitrol van nieuwe 5G-netwerken in de nabijheid van tientallen Amerikaanse luchthavens, vanaf komende woensdag. De FAA, die de luchtvaartmaatschappijen reguleert, heeft meerdere kennisgevingen doen uitgaan die de vluchtactiviteiten bij luchthavens beperken, waar de uitrol van 5G-netwerken in het C-bandspectrum beperkte interferentie met hoogtemeters van vliegtuigen kunnen veroorzaken bij verschillende weersomstandigheden waaronder toestellen vandaag de dag veilig vliegen. Als zodanig neemt Delta de noodzakelijke stappen om ervoor te zorgen dat veiligheid de voornaamste prioriteit blijft overeenkomstig FAA-richtlijnen.

Telecombedrijven stemden er dinsdag mee in het bereik van de op woensdag geplande uitrol van 5G te beperken en de implementatie rond een aantal Amerikaanse luchthavens uit te stellen. Hoewel dit een positieve ontwikkeling is om wijdverspreide verstoringen in vluchtactiviteiten te voorkomen, kunnen er toch vluchtbeperkingen optreden.

Delta zet alles in het werk proactief te communiceren met haar passagiers indien zich een mogelijke annulering of vertraging aandient bij weersomstandigheden met verminderd zicht rond een door 5G getroffen luchthaven.

  • Waivers: Delta geeft voorafgaand aan annuleringen waivers voor tariefverschillen uit. Passagiers wordt geadviseerd te profiteren van deze waivers als een optie om hun reis om te boeken naar een alternatieve dag en tijd.
  • Automatisch omboeken: Als een vlucht is geannuleerd, worden getroffen passagiers automatisch omgeboekt naar de eerstvolgende beschikbare vlucht. Waar mogelijk streven Delta-teams ernaar passagiers tijdig, dat wil zeggen voordat zij op de luchthaven arriveren, op de hoogte te stellen van geannuleerde vluchten.
  • Schema-updates: Delta verstuurt schemawijzigingen direct naar een mobiel apparaat of via e-mail. Passagiers dienen hun contactinformatie tijdens het boeken of online via My Trips te verstrekken om deze communicatie mogelijk te maken.
  • Self-service: Passagiers wordt geadviseerd de Fly Delta App te downloaden en te gebruiken of  delta.com te raadplegen om hun vluchtstatus te controleren en hun omboeking te beheren met handige self-service opties.

Indien annuleringen als laatste uitweg noodzakelijk zijn, stelt Delta alles in het werk om de impact en vertraging voor passagiers zo beperkt mogelijk te houden. We bieden onze passagiers onze verontschuldigingen aan voor eventuele verstoring van hun reisplannen. Zoals altijd stellen de Delta-medewerkers op luchthavens, aan boord en achter de schermen van het Operations and Customer Center alles in het werk om onze passagiers zo veilig en snel mogelijk naar hun bestemming te brengen, ongeacht de omstandigheden.

Raadpleeg voor nadere details de Delta NewsHub.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.