Op Delta’s hub in Seattle wacht internationale reizigers een nieuwe ervaring   

SEA new facility

Internationale reizigers die arriveren op Seattle-Tacoma International Airport ervaren binnenkort meer comfort en gemak dan ooit tevoren, nadat de luchthaven een glanzend nieuwe terminal heeft opengesteld tijdens een ontvangst voor de media en vertegenwoordigers uit de gemeenschap en het bedrijfsleven.

“Klanten van Delta zullen de vele voordelen van deze schitterende, hypermoderne terminal op hun reizen weten te waarderen,” aldus Eric Phillips, Senior Vice President Airport Customer Service and Cargo, die deelnam aan het event. “Als Seattle’s grootste mondiale luchtvaartmaatschappij en de grootste toekomstige gebruiker van de IAF, streeft Delta ernaar de klantervaring zodanig te versterken dat ook Seattle hiervan in de toekomst profiteert, en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan de stijgende regionale vraag naar internationale vluchten vanuit deze gateway voor het bedrijfsleven en toerisme.”

Delta werkte nauw samen met de Port of Seattle tijdens de bouw van de IAF, sinds de teams in 2017 begonnen met de werkzaamheden. De luchtvaartmaatschappij vliegt op meer internationale bestemmingen vanaf Seattle dan welke andere vervoerder ook; omstreeks augustus biedt Delta bijna 45 wekelijkse non-stopvluchten aan naar Amsterdam, Londen, Parijs, Seoel, Shanghai en Tokio. Het aantal trans-Atlantische vluchten van Delta vanaf Seattle is significant gestegen, met bijna 50 procent meer stoelen beschikbaar nu ten opzichte van 2019. Delta biedt meer dan 140 dagelijkse vertrekken naar bijna 50 bestemmingen vanaf SEA wereldwijd.

Met de nieuwe terminal, die ruim 40.000 m2 meet en volgens planning dit voorjaar opengaat, stijgt het aantal internationale gates van 12 naar 20 en wordt de passagierscapaciteit meer dan verdubbeld tot 2.600 passagiers per uur (van 1.200 nu). Gelegen ten oosten van de huidige Concourse A biedt de nieuwe terminal bagagepunten en douaneruimten en voorts een nieuwe securitydoorgang die duaal gebruik van gates op Concourse A mogelijk maakt voor aankomende internationale en binnenlandse vluchten.

Nieuwe voorzieningen, waaronder verzorgingsruimten en ruimten voor huisdieren, zorgen voor meer comfort bij passage langs de douane en verbeterde technieken waarborgen een snellere paspoortcontrole, waardoor de gemiddelde overstaptijd voor de reiziger met ca. 15 minuten wordt verkort.

Terwijl de aandacht uitgaat naar alle moderne voorzieningen en gemakken van de terminal, biedt de IAF ook een open vizier naar de noordwestelijke Pacific, door aandacht voor regionale kunst, focus op duurzaamheid en spectaculaire uitzichten: de terminal heeft een ca. 25 meter hoge voetgangersbrug – die aansluit op Concourse S – die een geweldig uitzicht biedt op Mt. Rainier en de Olympische bergen.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.