Delta bereikt duurzame hoogte tijdens recente vlucht   

737-900ER

Om de duurzame oplossingen die vandaag al beschikbaar zijn, te etaleren, participeerde Delta in de Sustainable Flight Challenge  van de SkyTeam Alliantie – een initiatief waarbij de partnermaatschappijen bevindingen en innovaties delen met het gemeenschappelijke doel om de CO2-footprint van de sector te reduceren.   

“Innoveren door middel van partnerschappen is de snelste manier voor onze sector om onze emissies met onmiddellijke ingang te verlagen,” aldus Pam Fletcher, Chief Sustainability Officer van Delta. “Deze ‘flight challenge’ biedt ons de mogelijkheid om samen met onze partners te werken aan oplossingen die vandaag al beschikbaar zijn, terwijl we daarmee de technologieën van morgen versnellen.”  

IN HET VLIEGTUIG 

Delta neemt beslissende stappen die nu beschikbaar zijn om haar CO2-footprint te verlagen, hetgeen tijdens de vlucht zal worden gedemonstreerd.  

Het meest zuinige vliegtuig dat de luchtvaartmaatschappij momenteel in gebruik heeft, de 737-900ER, steeg op met een brandstofmengsel waaraan 1.500 liter duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) is toegevoegd – een nieuw record met de grootste hoeveelheid SAF die ooit werd gebruikt op een vlucht vanaf Atlanta. Geleverd via Delta’s partner Gevo, reduceert SAF de emissie van broeikasgassen gedurende de levenscyclus tot 80% in vergelijking met fossiele vliegtuigbrandstoffen.  

SAF

Tot de specifieke kenmerken van het toestel behoren nieuwe banden van het landingsgestel die het vliegtuiggewicht met 50 kg reduceren en winglets die de weerstand verminderen, de brandstofefficiëntie verbeteren en de emissies reduceren. 

De vlucht werd afgehandeld door middel van 100% electric Ground Service Equipment (eGSE) in zowel Atlanta als Salt Lake City met door batterijen aangedreven trekkers en karren die bagage en brandstof laadden. Delta investeerde met het doel om tegen eind 2022 een eGSE-vloot van 25% en tegen eind 2025 van 50% te bereiken. Per april 2022 is al bijna 20% van de vloot elektrisch. 

IN DE LUCHT 

Onze ster aan de horizon van een emissievrije luchtvaart dwingt ons op een holistische manier te kijken naar de impact van onze activiteiten. Als onderdeel daarvan richten wij onze focus op de reductie van afval en willen we onze bijdrage leveren aan een meer duurzame luchtvaartsector. 

Hiertoe behoren onder meer zachte kussen en dekens die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De nieuwe producten, die dit jaar aan boord werden geïntroduceerd, reduceren het jaarlijks verbruik van wegwerpplastic met ruim 2 miljoen kg. Voorts ontvangen passagiers Delta’s nieuwe premium en ecovriendelijke toilettasjes, waarmee vijf plastic wegwerpitems per tasje worden uitgebannen. De tasjes werden samengesteld in partnerverband met Someone Somewhere, een Certified B-organisatie die Mexicaanse traditionele ambachten combineert met innovatieve producten. Delta’s partnerschap met het merk bezorgde meer dan 250 mensen in de vijf meest kwetsbare staten van Mexico een baan. 

Passagiers in First Class konden kiezen uit een aanbod van duurzame keuzemenu’s, zoals vlees afkomstig van boerderijen die regeneratieve landbouw bedrijven, en lokaal verbouwde groenten. Passagiers in First Class kiezen hun maaltijden vóór boarding, waardoor Delta geen voedsel hoeft te verspillen. Alle passagiers kregen culinaire hapjes geserveerd in recycleerbare verpakking. 

Bovendien werd de service aan boord opnieuw uitgevonden, zonder wegwerpplastic en met herbruikbare drankverpakkingen, terwijl de voedselresten werden gecomposteerd in Salt Lake City. Dit was een vlucht zonder afval, met uitzondering van veiligheids-, gezondheids- en hygiëne-items die voor eenmalig gebruik kunnen zijn.  

 

Toekomstgerichte verklaringen 

De verklaringen die in dit bericht worden gedaan die geen historische feiten zijn, waaronder verklaringen met betrekking tot onze schattingen, overtuigingen, intenties, vooruitzichten, doelstellingen, aspiraties, beloften of strategieën voor de toekomst, dienen te worden beschouwd als “toekomstgerichte verklaringen” op grond van de Securities Act van 1933, zoals gewijzigd met de Securities Exchange Act van 1934 en zoals gewijzigd met de Private Securities Litigation Reform Act van 1995. Dergelijke verklaringen zijn geen garanties of beloofde uitkomsten en mogen niet als zodanig worden opgevat. Alle toekomstgerichte verklaringen omvatten een aantal risico’s en onzekerheden die actuele resultaten kunnen veroorzaken die materieel verschillen van de schattingen, verwachtingen, overtuigingen, projecties, doelstellingen, aspiraties, beloften en strategieën die worden weergegeven of gesuggereerd door de toekomstgerichte verklaringen. Deze risico’s en onzekerheden omvatten mede, maar zijn niet beperkt tot, die welke worden beschreven in onze deponeringen bij de Securities and Exchange Commission, waaronder die in Formulier 10-K van ons Jaarverslag voor het fiscale jaar dat eindigde op 31 december 2021. Voorzichtigheid is geboden om geen overmatig vertrouwen te verbinden aan onze toekomstgerichte verklaringen, die slechts een weergave zijn van onze inzichten op het moment van dit bericht, en waarvoor we geen verplichting tot updaten aanvaarden, tenzij en voor zover dit door de wet verplicht wordt gesteld. 

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.