Delta en JA Africa bevorderen STEM- en bedrijfsonderwijs   

Participants of JA Africa

Delta Air Lines en Junior Achievement Africa hebben hun partnerschap vernieuwd om het bedrijfs- en STEM (Science, Technology, Engineering en Math) onderwijs aan jonge mensen op het gehele continent te bevorderen.

JA Africa is één van Afrika’s grootste en meest impactvolle NGO’s die praktische, IT-gedreven opleidingen aanbiedt op het gebied van werk, financiële gezondheid, ondernemerschap, duurzaamheid, STEM, economie, burgerschap, ethiek en meer.

Als onderdeel van haar partnerscha met JA Africa, reikt de luchtvaartmaatschappij de Delta Social Impact Award uit tijdens de Company of the Year Competition op het hoofdkantoor van JA Africa van 7-9 december in Lagos, Nigeria. Dit evenement is de kroon op een jaar werk van jonge deelnemers afkomstig uit Eswatini, Ghana, Kenia, Nigeria, Oeganda, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika, die gedurende het afgelopen academisch jaar hun eigen bedrijven zijn gestart als onderdeel van het JA Company Program.

“Als de volgende generatie zakelijk leiders – en mondiale reizigers – werken we over de hele wereld samen met Junior Achievement om educatieprogramma’s voor jonge mensen te faciliteren,” aldus Nicolas Ferri, Delta’s vice-president Europa, Midden-Oosten, Afrika en India. “We hebben de positieve impact van dit werk hier in Afrika gezien en kijken ernaar uit om ons partnerschap voort te zetten met de ondersteuning van de volgende generatie met het doel hun opleidingspotentieel volledig te benutten en betekenisvolle werkgelegenheid te creëren.”

Junior Achievement Africa, onderdeel van JA Worldwide, is één van Afrika’s grootste organisaties op het gebied van economische empowerment van jongeren. Delta ondersteunt 32 JA-afdelingen op vijf continenten om studenten te onderrichten in financiën, werkethiek en ondernemerschap. JA Africa is vertegenwoordigd in 13 landen in Sub-Sahara-Afrika en bereikt jaarlijks in totaal meer dan 300.000 jonge mensen en meer dan 3.000 scholen. JA is actief in Eswatini, Gabon, Ghana, Ivoorkust, Kenia, Mauritius, Nigeria, Oeganda, Senegal, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika, met als doel een beter leven mogelijk te maken voor jongeren, hun families en hun gemeenschappen.

Delta vliegt al bijna 16 jaar naar Afrika, langer dan enige andere Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, en biedt op dit moment non-stopdiensten aan naar de VS vanuit vier Afrikaanse landen – Ghana, Senegal, Nigeria en Zuid-Afrika. In december gaat Delta vliegen vanaf Kaapstad.

Lees hier het volledige verhaal.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.