Afstemming boekingsklassen: Uitbreiding buiten Seattle-markten   

Met een gefaseerde aanpak gaat Delta door met het afstemmen van premium cabineklassen als onderdeel van de lopende inspanning om tariefkeuzes consistenter en transparanter te tonen, en een betere afstemming te vinden met onze joint-venturepartners. De testfase voor afstemming van boekingsklassen ging in op 20 oktober 2018, in Seattle (SEA)-markten, voor reizen op of na 1 november 2018. Volledige details

Hoe vinden de nieuwe wijzigingen voor de desbetreffende markten plaats?

Op 3 november 2018 zal er voor reizen op of na 2 april 2019 een schemawijziging plaatsvinden voor bijna alle binnenlandse First Class-markten, waarbij de binnenlandse First Class-tarieven worden gewijzigd van klassen F, P, A, G en R naar J, C, D, I, Z en O. Omboeken ziet er dan bijvoorbeeld uit als: F > J, P > D, A > I, G > Z, R > O.  

Let op: Uitzonderingen zijn SEA-markten die al op 20 oktober 2018 zijn gewijzigd en markten die zowel Delta One als Domestic First Class hebben (JFK-SEA, JFK-SAN, JFK-LAS, BOS-LAX) 

Ter aanvulling:

  • De PNR’s van reisbureaus worden bijgewerkt met de nieuwe boekingsklasse en tickets moeten automatisch gerevalideerd worden.  
  • Delta zal speciale PNR-documentatie (OSI-opmerkingen) toevoegen aan PNR’s van reisbureaus om aan te geven dat er een revalidatie heeft plaatsgevonden (bijv.  OSI 1P REVAL COMPLEET).
  • Als het ticket niet automatisch wordt gerevalideerd  moeten reisbureaus het ticket opnieuw uitgeven op basis van de normale richtlijnen voor planningswijziging.
Wat verandert er?
  • Tariefklassen F, P, A, G en R zijn niet langer beschikbaar bij het boeken van First-Class in binnenlandse markten, omdat deze tarieven worden gewijzigd naar J, C, D, I, Z en O, met uitzondering van gemengde diensten zoals hierboven genoemd 
  • F, P, A en G-klassen blijven in gebruik voor Delta Premium Select (DPS)
  • In aanvulling op Delta Premium Select (DPS) zal de F-klasse worden gebruikt voor verkochte code-share-producten op door partners uitgevoerde vluchten met een puur International First-Class product zoals La Première van Air France 
Waarom deze veranderingen?

Delta voert deze veranderingen door om:

  • Onze tariefproducten beter af te stemmen met onze partners voor een soepelere klantervaring
  • Verwarring te voorkomen bij het boeken bij Delta en/of onze partners
  • Consistentie te verbeteren van tariefklassen met andere vervoerders en door de IATA-gedefinieerde klassen
Vragen                                                                                      

Er is een document met Veelgestelde vragen  beschikbaar met antwoorden op mogelijke vragen van reisbureaus.  

Voor alle andere vragen kunt u contact opnemen met Delta Sales Support of Delta Reserveringen 

info
 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.