Updates van Delta’s No-showbeleid   

Delta verklaart haar no-showbeleid van toepassing op alle tickets die zijn gekocht of opnieuw zijn uitgegeven op 31 maart 2021 en daarna. Delta verzoekt klanten de luchtvaartmaatschappij vóór vertrek op de hoogte stellen als zij hun ticket willen wijzigen of annuleren, om de waarde van hun ticket te behouden. Als een klant een no-show is en de reisagent of Delta niet op de hoogte stelt van een wijziging of annulering vóór vertrek, dan verliest hij de waarde van het ticket. 

Delta’s No-showbeleid is alleen van toepassing op tickets die zijn uitgegeven op of na 31 maart 2021. Klanten die hun tickets hebben gekocht vóór 31 maart 2021 en niet proactief wijzigen of annuleren vóór vertrek, behouden de waarde van hun ticket. 

Updates van ons beleid zijn noodzakelijk om te verzekeren dat we klanten die nog altijd wensen te reizen naar behoren van dienst kunnen zijn en hen toegang bieden tot alle beschikbare vrije stoelen indien zij hun reservering willen boeken of wijzigen. Dit beleid sluit aan bij breed gedeeld beleid in de rest van de luchtvaartsector.

Delta’s No-showbeleid is van toepassing op de volgende vluchtschema’s:

 • Alle DL-006 niet-restitueerbare tickets die zijn uitgegeven op of na 31 maart 2021
  • Restitueerbare tickets zijn uitgesloten van dit beleid
  • De meest restrictieve bepalingen zijn van toepassing op tickets met niet-restitueerbare/restitueerbare tariefcombinaties.
 • Schema’s waarin door Delta verkochte en uitgevoerde vluchten zijn begrepen
 • Zowel volledig ongebruikte als deels gevlogen tickets

Uitzondering voor wijzigingen na vertrek

Als een klant contact opneemt met de reisagent   zijn oorspronkelijke vertrektijd en als de vluchtcoupons nog steeds openstaan voor gebruik, dan kan de reisagent als volgt ondersteuning bieden:

 • Als de klant een wijziging wil maken, kan de reservering worden gewijzigd en het ticket opnieuw worden uitgegeven om de waarde van het ticket te behouden.
 • Als de klant nog geen nieuwe reservering wil maken, neem dan contact op met Global Sales Support of Delta Reserveringen voor assistentie.

 Let op, als de vluchtcoupons zijn opgeschort, heeft het ticket geen restwaarde meer.

Onvrijwillige no-show bij onregelmatige operaties of schemawijzigingen

Aanvullend zijn tickets die zijn getroffen door een onregelmatige gebeurtenis of een grote schemawijziging niet onderhevig aan Delta’s No-showbeleid . Een grote schemawijziging kan worden gedefinieerd als:

 1.    Een vertraging van 120 minutes of langer
 2.    Toevoeging van één of meer tussenstops aan het oorspronkelijke vluchtschema
 3.    Een wijziging van Delta Mainline naar een Delta Connection-vervoerder
 4.    Een cabine/stoel downgrade 
 5.    Een vluchtannulering waarbij geen vergelijkbare of acceptabele alternatieve route beschikbaar is

Voor meer informatie en ondersteuning kunnen reisagenten contact opnemen met Global Sales Support of  Delta Reserveringen  

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.