Vanaf nu federale mondmaskerplicht op luchthavens en in vliegtuigen ingevolge nieuwe CDC-verordening   

Mondmasker niet federaal verplicht

Met ingang van dinsdag 2 februari is het dragen van een mondmasker of gezichtsbedekking op luchthavens en in vliegtuigen   federale wetgeving. Deze wettelijke verplichting volgt op een mondmaskerverordening van de CDC’s (Centers for Disease Control and Prevention) op vrijdag die weer voortvloeit uit een decreet in januari door president Joe Biden. Het nieuwe mandaat wordt afgedwongen door middel van een Veiligheidsrichtlijn die wordt uitgegeven door de TSA (Transportation Security Administration) en is van toepassing op passagiers en werknemers.

 

“De weigering om een mondmasker te dragen aan boord van een Delta-toestel  en gedurende de hele reis kan resulteren in weigering van boarden, verwijdering uit het toestel  en zelfs civielrechtelijke sancties op grond van federale wetgeving,” aldus David Garrison, Senior Vice President  - Corporate Safety, Security & Compliance. “Deze nieuwe mondmaskerplicht is een welkome richtlijn van het CDC en zal zorgen voor de hoognodige back-up van Delta’s eigen mondmaskerbeleid dat al sinds mei vorig jaar bestaat.”  

Het dragen van een mondmasker is een van de belangrijkste manieren waarop passagiers en werknemers van  Delta kunnen bijdragen om de verspreiding van COVID-19 te beperken. Tot op heden heeft Delta ongeveer 950 passagiers tegengehouden als gevolg van hun weigering zich te conformeren aan het eigen mondmaskerbeleid van de luchtvaartmaatschappij. 

De maskerverordening van het CDC  kent beperkte uitzonderingen voor mensen met een handicap en voor kinderen jonger dan twee jaar. In juli 2020 introduceerde Delta een uitzonderingsprocedure voor passagiers met onderliggende gezondheidsproblemen die hen expliciet verhinderen om veilig een mondmasker te dragen. Passagiers met een handicap die geen masker kunnen dragen om redenen die verband houden met hun handicap wordt nadrukkelijk geadviseerd hun reis te heroverwegen of dienen bereid te zijn Delta’s ‘Clearance-to-Fly’ procedure te doorlopen, inclusief een onderzoek door een onafhankelijke medisch professional voorafgaand aan vertrek op de luchthaven.  

Er zijn voorts uitzonderingen van toepassing indien wordt gevraagd om het masker tijdelijk af te nemen voor identificatiedoeleinden of tijdens eten en drinken of het innemen van orale medicatie voor korte momenten. Het is niet toegestaan het masker gedurende langere tijd voor eten of drinken af te houden; het masker moet ook worden gedragen tussen happen en slokken in.  

Het CDC heeft de soorten maskers die zijn toegestaan voor reizen nader gespecificeerd, zoals hierna valt te lezen.. Delta beveelt een chirurgisch of medisch mondmasker aan, een synthetisch of stoffen masker met dichtgeweven 3- or 4-laags materiaal of een ventielvrij ademhalingsmasker (N95 of KN95).

Passagiers kunnen ook voordeel halen uit onze gebruiksvriendelijke interactieve kaart op Delta.com, die wereldwijd reisbeperkingen aangeeft, aangezien vele landen aanvullende maskereisen stellen die verder gaan dan die van de VS.

De federale mondmaskerplicht wordt gecommuniceerd naar onze klanten via dezelfde kanalen die we hebben gebruikt om wijzigingen in onze services en ervaringen gedurende de COVID-19 pandemie te delen . Delta.com, pre-flight e-mails en pushberichten via de Fly Delta App dienen als herinnering vóór vertrek naar de luchthaven, terwijl borden, schermen en, uiteraard, onze onovertroffen Delta-medewerkers deze inspanning via aankondigingen onderweg verder ondersteunen.  

Hoewel we passagiers blijven aanmoedigen om hun eigen gezichtsbedekking mee te nemen tijdens reizen met Delta, zullen er voorzieningen beschikbaar zijn voor passagiers die deze nodig hebben.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.