Delta accepteert niet langer hulpdieren voor emotionele ondersteuning   

Met ingang van 11 januari accepteert Delta niet langer hulpdieren voor emotionele ondersteuning op vluchten van Delta. Delta’s aangepaste beleid vloeit voort uit een zogeheten ’final rule’ die vorige maand werd uitgevaardigd door het Amerikaanse ministerie van Transport (DOT), waarin wordt gesteld dat vervoerders niet langer verplicht zijn hulpdieren voor emotionele ondersteuning te erkennen als assistentiedieren.  

De beleidswijzigingen voor assistentiedieren die met ingang van 11 januari 2021 gelden, zijn: 

  • Delta accepteert geen nieuwe boekingen meer voor hulpdieren voor emotionele ondersteuning. 

  • Passagiers die beschikken over een ticket met hun hulpdier voor emotionele ondersteuning dat is bevestigd  voor reizen vóór 11 januari, kunnen nog volgens planning reizen met Delta. 

  • Getrainde assistentiedieren worden gedefinieerd als honden, ongeacht ras, die specifiek zijn getraind om een persoon met een handicap te begeleiden. 

  • Delta schort haar verbod op pittbull-achtige honden op indien het dier voldoet aan de documentatievereisten voor getrainde assistentiedieren; echter, overeenkomstig Delta’s huidige beleid, worden pitbull-achtige honden niet toegelaten als hulpdieren voor emotionele ondersteuning voor passagiers in het bezit van een ticket dat is bevestigd vóór 11 januari. 

  • Passagiers die reizen met (een) getraind(e) assistentiedier(en) dienen DOT-documentatie in te dienen via Delta.com waarin zij de gezondheid, training en het gedrag van de hond(en) 48 uur vóór vertrek bevestigen. Indien de reis minder dan 48 uur vóór vertrek is geboekt, mag een passagier de documentatie tonen bij de ticketbalie of bij de vertrekgate.  

  • Passagiers die reizen met een getraind assistentiedier op vluchten van acht uur of langer, dienen bovendien een DOT Relief Attestation formulier in te vullen dat beschikbaar is op  Delta.com, waarin zij verklaren dat de hond niet zijn behoefte zal doen in het vliegtuig of dit kan doen zonder de gezondheid of hygiëne van anderen te schaden. 

Delta blijft de toegang aan boord weigeren voor elk getraind assistentiedier dat een bedreiging vormt of agressief of ongepast  gedrag vertoont in een openbare omgeving.

Passagiers kunnen ervoor blijven kiezen om te reizen met een huisdier in de cabine  indien zij voldoen aan de vereisten van Delta’s Reisbeleid . 

Meer informatie over Delta’s aangepaste beleid voor assistentiedieren  met ingang van 11 januari, is beschikbaar opDelta Professional.

 
When visiting Delta Professional, we recommend using one of the following supported browsers. Using an older or non-compatible browser may result in a less than desirable user experience.